tisdag 14 juli 2015

Extern belöning

Jag har mer och mer börjat fundera om extern belöning skulle vara någonting för Tyson och Xena. De blir totalt fokuserade på godis som jag har in handen och vill helst inte tänka. Speciellt Tyson som tror att man bara kan äta godis. Efter helgens tävling där han återigen pekade finger till sin matte under två starter så måste jag börja träna honom på ett annat sätt. Full fokus så länge han visste att nu var vi utanför banan men direkt vi kom in så gick han på promenad. Nej det är inte ett beteende som jag uppskattar och på bana två så berättade jag vad jag tyckte om hans beteende och bröt sedan. Direkt efteråt så skämdes jag men va fan jag vet ju att han kan. Han kan verkligen och det har han bevisat under tre tävlingar men helt plötsligt är vi tillbaka i februari igen. Har även en fundering om det kan bero på vädret. Han tycker inte riktigt om när det blir för varmt och behöva göra någonting och det var det i helgen.
 
Så nu funderar jag på en maskin som belönar på avstånd så vi kan få till träningar där jag inte håller i godis och vi får jobba upp ett samarbete som inte beror på om jag håller i en godis eller inte. Att lägga ut burkar eller skålar med godis är inte min grej känner jag och jag vill helst inte gå i närheten av den externa belöningen. Jag vill inte ha  någonting med godiset att göra mer än när jag ställer ut maskinen och hämtar in den ingen eller fyller på.
 
Någon som har provet Treat & Train eller Trixie Memory Trainer. Trixie apparaten är enklare och används mer inomhus men den måste väl gå att använda även utomhus eller. Om ni har testat någon ge gärna ris och ros så jag vet vilken jag ska välja om jag ska köpa någon. Bilderna är lånade från Csigoras där dessa artiklar även finns att köpa.
 

 


Inga kommentarer: