onsdag 8 juli 2015

Fina resultat i mina ögon.

Jag är så glad, idag såg jag att Tysons tävlingsresultat har kommit upp på hunddata. Här kan man verkligen se hur vi har toppar och dalar i tävlandet. Sist var det inte roligt och de resultaten har heller inte kommit upp än men inte fasiken ger vi upp. Jag är stolt över alla resultaten som är på bilden men mindre stolt över de som inte har kommit upp än. Men gud så han har utvecklats sedan Fagersta i februari tills nu. Vilken skillnad det är på kontakten idag mot då.
 
Fagersta hade jag en hund som bara ville nosa och iväg till nästa skylt för att kolla in den. Jag diskade oss själva genom att klappa på honom. Inget jag tänkte på just i ögonblicket men såg det sedan på papperet. Men jag var ju så glad att vi kom runt :)
 
I Sala gick det bättre men han var fortfarande nosig men vi kom runt med bättre kontakt och utan disk på 25 poäng.
 
Dubbeltävlingen i Tierp gick ännu bättre, Han följde med bättre och kontakten fanns där men orken gick upp och ner. Han var tvungen att kolla in lite saker, här hade vi fått till ett godkänt resultat om jag hade gjort rätt sväng men jag var ju tvungen att fånga upp honom och gjorden en 270 istället för att svänga höger bara. Sedan var tempot så lågt att vi inte kunde gå saktare i sakta tempo. Men hade vi fixat de här skyltarna då hade vi haft vårt första godkända resultat men vi fick nöja oss med 55 och 43 poäng. Men jag var stolt och han var så duktig när han låg själv i bilen på parkeringen. Så lugn och fin fast hundar gick till höger och vänster.
 
Sedan fick vi våra två godkända resultat i Avesta på 84 och 85 poäng. Gud så stolt jag var och gud så bra han gick. Båda rundorna bara flöt på utan problem och vi var på våg mot himlen. DEN här KÄNSLAN vill vi ha igen. Fantastisk känsla och nu vet jag att han kan göra godkända banor. Till Avesta hade vi också ändrat lite på hur vi gick banan och hur vi startade. Jag tror faktiskt att det var en sak som avgörande.
 
Sedan var det dags för Falun och igen var känslan så bra, han gick med luftiga steg men tyvärr blev han lite för mycket i gasen när det blev spring och hoppade ut utanför bandet och in igen och diskade oss. Hade vi skött oss så hade vi där haft vår titel i nybörjarklass. Gjorde här samma rutin som i Avesta.
 
Sedan kom missären i Fagersta där kontakten var noll och han bara ville nosa och inte alls samarbeta. Jag försökte pigga upp honom lite genom att diska oss och klappa om honom men han var inte med alls. Det var även varmt och jag tror han är känslig för varmt väder. Vi kunde inte starta som jag hade gjort på de två tävlingarna innan och jobba upp en kontakt och förväntan som det var smal om plats vid starten . Så en disk och ett resultat på 34 poäng tror jag. Ett litet glapp från 84 i Avesta. Jag var heller inte speciellt motiverad på den här tävlingen i Fagersta. Tyson är inte direkt hunden som jobbar av sig själv och han var faktiskt inte taggad i bilen heller. Han brukar vrålskälla när han taggar upp.
 
På lördag är det dags igen för en dubbel. Jag hoppas vi kan gå in som vi vill i starten, att det är svalarna väder och att bubben skäller och taggar upp i bilen när matten går iväg. I Fagersta låg han som värsta mysfarbrorn och mös. Nu satsar vi på att känslan från Avesta kan infinna sig igen.
 
Men det jag vill säga är att man aldrig ska ge upp utan att man ska kämpa på. Vissa hundar är lättare än andra :)




1 kommentar:

Unknown sa...

Lycka till! Ja det är värt allt när den där känslan finns och då struntar man nästan i poängen!