onsdag 6 augusti 2014

Nya giraffen och lite problem

Nu har giraffen bott här sedan i fredags och äntligen börjar Xena mjukna upp lite och kan tänka sig att ta en sväng om på gården utan att tycka att han är läskig. Det är mer som hon vill uppfostra honom lite. 

Första dagarna gick jättebra men nu börjar alla fasonerna komma fram och testningen av den nya miljön. 

  • När han inte får jaga katten på promenaderna så vänder han frustrationen mot de andra hundarna och hugger efter dem. Så det gäller för mig att ha kolla på var han är om vi får se en katt. Han får nu gå bredvid mig när vi är ute och går och de andra framför. Han behöver inte gå med dem och patrullera. 
  • Han hetsar upp sig om han ser andra hundar och man märker det rätt bra när han blåser upp sig. Hade inte tänkt göra så stor grej av det men känner nu att jag måste visa vad skåpet ska stå.
  •  Han snodde två av mina mackor på bordet idag. Testning, testning, testning
  • Han och Astrid rök ihop idag vid lunchtid vid matsalsbordet. Vi satt och pratade och de stod bredvid och helt plötsligt blev det ett jävla liv. Inget hände men nu får vi även här berätta var hans plats är vid matbordet så han är på det klara med matreglerna. Här är vi alla lika välkomna vid matsalsbordet och alla håller sams.
  • Giraffen är väldigt hungrig och det är nog därför han är så tarv på maten. Det blir nog lugnare bara han går upp lite i vikt och känner sig mättare och känner att ingen vill knycka hans mat. Här äter de andra kamelerna väldigt lugnt och sakta.
Men något som har gått över förväntan är kattträningen. Han får på sig en munkorg och koppel och så går vi in till katterna. Han är jättenyfiken men står fint kvar och äter godis med mig. Vi har tränat typ 3 minuter åt gången och idag var våran Doris inne så hon sprang runt lite.Inga hysteriska anfall som han gjorde andra dagen han var här. Tror helt klart att munkorgen har lugnat ner honom och att han står och tittar på katterna genom grinden. Han har lärt sig att känna igen dem.

Men det är en jättefin kille som vi tycker mycket om och jag tror även kamelerna kommer att gilla giraffen med tiden. De vet bara inte än hur flocken sak se ut men jag ska bli väldigt tydlig med vilken ordning de har för mig. Han kommer alltid att få vänta på sin tur. Först Astrid, Xena och sedan han. Det är viktigt för honom att lära sig att vänta och inte bara ta för sig. Annars står han mest och viftar på svansen och är så glad. Ligger med i köket och tittar på när vi lagar mat. Vill gärna ha koll på var man tar vägen om man går ner i källaren. Nyfiken av sig.

Inga kommentarer: