fredag 29 augusti 2014

Astrid är sjuk men vad är det....

Så har Astrid min fina vän varit till veterinären och som vi trodde är det någonting som är knas med henne, men vi vet inte vad :(

Astrid har under en tid inte varit så sugen på sin mat, hon har ätit men hon har inte ätit med glädje. Jag har tänkt att hon är väl inne i en liten period för det är hon ibland. Mat är annars någonting som är Astrids kännetecken att vara hungrig för jämnan. Hon har heller inte varit så pigg när vi har varit ute och gått eller sprungit så mycket på gården. Men i fredags så skulle hon få åka på semester med sin mormor och då märkte mamma att någonting verkligen inte stämde och Astrid började matvägra. Astrid som älskar att åka till fjällen gick efter mamma på promenaderna och då åkte mamma hem med henne igen. 

Nu har hon i alla fall börjat äta lite men hon är så trött. Ligger mest i soffan på kvällarna och tittar när vi lagar mat eller äter mat i soffan. Astrid hon vill helst sitta i knät på husse när han äter vid tv men nu bara ligger hon och tittar. Inte alls intresserad av mat eller av att tigga.

Så igår var vi till veterinären och Anna var med och skjutsade oss som min bil är lite trasig. Vi träffade samma veterinär som när vi var där med Doris. Så kanske är vi ett par nu. Veterinären klämde och kände noga på Astrid som inte alls var lycklig över att vara där. Astrid tappade under tiden på bordet otroligt med hår. Vilket hon har gjort under en längre tid. Men nu såg man verkligen håravfallet på den svarta ytan. Vi bestämde att vi skulle göra ett ultraljud på livmodern och ta en massa prover. Jag var inte så sugen på att ta ett ultraljud på livmodern men jag tänkte vi är ju här och då kan vi i alla fall se hur den ser ut. Livmodern var bra och Astrid skötte sig fint efter lite motvillighet i början på bordet. Sedan tog de en massa prover, lever, njurar, sänka, elektrolyter och sköldköteln och säkert något mer om man tittar på räkningen. 

Veterinären ringde sedan när vi kom hem och berättade att Astrid mådde bra i sin addison för elektrolyterna var bra men att sänkan inte var bra. Hon hade lite vita blodkroppar och det kunde bero på blodbrist. Veterinären tyckte vi skulle avvakta till proverna för sköldköteln är klara för att kunna utesluta den innan man funderar på vad man ska göra. 

Stackars Astrid men nu känns det inte så hemskt att man fick slänga upp och betala 4800 kr när det är något som felas. Men det lär väl bli lite mera räkningar har jag på känn.

Så nu får Astrid ta det lugnt och följa med på promenad om hon själv vill annars får hon vara hemma tills vi vet hur vi ska få henne pigg igen.

2 kommentarer:

Quila o Ronja sa...

Men åh......inte igen.....vill inte höra om flera sjuka hundar nu. Det har varit alldeles för mycket av den varan. Såå ledsen för er skull, och jag hoppas verkligen dom hittar vad som är fel, så Astrid kan få rätt hjälp.
Kram
Susanne

Hanna aka Lilla My sa...

Håller tassar å tummar för finaste Astrid <3