onsdag 13 augusti 2014

Katt & Hundträning

Hundträningen går fin fint de dagar vi har bestämt träff med hundar att träna på. Det har bara varit två möten än och de har gått bra. Idag träffade vi gamla Tage en labrador på ålderns höst. Tage han brydde sig inte alls om Tyson utan gick och nosade i sin egen värld. Tyson brydde sig inte så mycket om Tage heller mer än att han först funderade om han skulle ha ett litet utbrott eller inte. Han bestämde sig för att det var roligare att äta grillkorv. Tyson gav bara upp ett skall under hela halvtimmen vi tränade och det var på slutet. Men han var jätteduktig och satt med ryggen mot Tage på 8 meters avstånd innan vi hoppade in i bilen och åkte hem. Vi träffades igen på gruvplan. Mycket bra plats där man ser mycket åt alla håll och hundarna får massor med space.

Vi tackar Tage och Gudrun så mycket för hjälpen och hoppas att Tage var nöjd med sin lilla utflykt.

Sedan åkte vi direkt hem och satt på munkorgen för att gå in till katterna. För två dagar sedan så hade jag och Tyson ett samtal ute på tomten om hans besatthet över om Doris kan sitta på taket till förrådet. Han är enbart intresserad av det när han är på tomten. Efter det så känns det som att det har lossnat lite med katterna inne. Han verkar fatta att katterna ska man låta bli för annars blir matten förbannad och vattensprutan är inte alls kul. Igår när vi var inne så hoppade Iris ner 30 centimeter från hans rumpa och Doris gick förbi honom. Tyson hade fullt fokus på köttbullen och satt med löst koppel på mattan mitt i rummet. Idag kom Doris in igen i rummet och Tyson tittade lite på henne men valde grillkorven i stället. 

JAG ÄR SÅ JÄVLA STOLT KÄNNER JAG........fina Tyson. Än är vägen lång och det kommer att ta ett bra tag innan jag vågar släppa honom lös och verkligen ett bra tag innan jag vågar ta av munkorgen. Men det känns fan hoppfullt!  På bilden, Tyson med fullt fokus i kattrummet med en katt på skrivbordet och en katt i fönstret framför honom. idag kändes det säkert så jag vågade plocka upp kameran. Bra känsla i magen och jag hoppas den kommer tillbaka :)


4 kommentarer:

Eva sa...

DUKTIG kille!
Förstår lite hur du känner just med katterna. Assar var lite väl intresserad i början, ovan som han var. Vi slapp visserligen munkorg, men mycket fräs från både matten o Petrus blev det.....
Lycka till! Tror det kommer att gå bra det där.

Anonym sa...

Åh vad härligt! Jag håller tummarna för fler framsteg och att ni lyckas till slut. Heja heja!

Mvh Patricia

Erika sa...

Duktiga, både matte och vovve!

Lyckopiller sa...

Duktiga ni är. Vilken vacker kille Tyson är.