söndag 23 februari 2014

Stackars Doris

Idag råkade våran bondkatt Doris vara på fel plats vid helt fel tillfälle och det resulterade i att hon blev biten av en väns hund. Det hade lika gärna kunna ha varit min hund som Xena jagar henne med hull och hår över gården ibland. Men idag hade jag stängt en dörr så Doris kunde inte komma undan. Så jäkla klantigt av mig som dörren alltid är öppen ner till gillestugan när vännens hund är här. 


Så nu har Doris ett dränage i rumpan som bettet sitter väldigt nära ändtarmen. Veterinären trodde att ändtarmen hade klarat sig men hon vet inte säkert om det har blivit en skada längre upp än hon kunde känna. Två hål efter hörntänder och två små hål på ena låret. Doris har fått antibiotika, smärtstillande och morfin idag. Hon ligger nu i sängen med hussen och myser och verkar må bra efter omständigheterna. Hon kommer inte att gilla att hon måste vara inne i två veckor och hon har redan visat vad hon vill och inte vill. Det är en bestämd dam vi talar om. 

Något positivt i det hela är att kalaset blev billigare än vad det egentligen skulle ha blivit. Kanske kände veterinären synd om mig som jag inte hade Doris försäkrad. Men jag är tacksam för att räkningen inte blev högre än den blev. Katten lär också få en försäkring bara hon blir bra igen, Så 4700 kr kostade det lilla kalaset men det är klart att katten är värd det, hon är ju så go :) 

4 kommentarer:

Patricia sa...

Så tråkigt när det blir så. Krya på, Doris!

Med vänlig hälsning, Patricia

Eva sa...

Massorpussar till stackars Doris!

desperat hemmafru sa...

Ibland kan man bli så himla arg på sig själv. Som jag blev idag (se mitt senaste blogginlägg) t ex. Tur i oturen att det inte gick värre och kostade mer - för någon av oss. Hoppas Doris kryar på sig snabbt och att skadorna inte är djupare än de såg ut att vara.

Mariella sa...

Stackars lilla Doris, hoppas hon återhämtar snabbt!

Sedan har jag en fråga som jag undrat över ett tag ;) Du skriver gärna 'som' där det bör vara 'eftersom'. Jag undrar om det är dialekt som gör att du skriver så? :) Bara nyfiken :)

Tjingtjing