onsdag 19 februari 2014

Hundmötes kurs

I tisdags var vi på en kvällskurs som handlade om hundmöten. Jag tänkte att den kan vara bra att åka på med Xena som ibland beter sig som att hon vill äta upp andra hundar och skäller ut dem efter noter. Men den här kvällen sa hon varken bu eller bä. Jag var impad av min kamel men också chockad som hon tidigare på dagen hade sått på bakbenen och ylat efter Cajsas hund Ozzy. 


Det var ungefär 10 olika ekipage där och så Anna med Nitho och Elza men annars hundar som vi aldrig har träffat tidigare. Vi började alla med att stå i en cirkel och så fick varje ekipage på i innervarv förbi alla andra ekipage. Xena skötte sig jättebra och följde med så fint och glatt med strålande kontakt. Efter det så fick varje ekipage gå slalom mellan de andra ekipagen. Även det gick bra men Xena vill gärna hälsa på en liten vit fläckig hund. Men protesterade inte alls mycket när hon inte fick utan följde då med. 

Sedan började Xena bli trött i huvudet och det syntes tydligt som hon ville börja nosa och greja där andra hundar hade stått still en längre stund. Men hon hade fortfarande bra kontakt men inte som tidigare. Hon hade även vid den här tiden snott nästan en hel korv så korven var inte heller dunder intressant. Mera koll på korven nästa gång med andra ord. 

Vi tog även stunden i akt med många andra hundar att springa runt lite och hon följde med så fint. Bäst att träna lite utställning också när man har chansen att träna på flera hundar. När kursen var slut så frågade jag en tjej som vi har tränat utställning med i somras om hon kunde känna igenom Xena och det gick väldigt bra. två snedsteg åt sidan men sedan stod hon så fint still och mumsade korv. Så stolt över min tjej som även utställningsstod tidigare när de andra hundarna gick slalom runt henne utan att bry sig om annat. 

Nej mycket stolt över Xena idag som skötte sig galant. 


Antalet guldstjärnor för träningen 5/5

Inga kommentarer: