onsdag 13 november 2013

Rallyskylt 124


Skylt 124 som heter Sitt framför, 1, 2, 3 steg bakåt och ser ut så här. Jag och Xena och Astrid har tränat på den här skylten i kväll. Astrid kan skylten sedan tidigare men jag tänker att nu tränar vi om och gör lite mera rätt. Så jag har brytit sönder skylten när vi tränar. Vi tränar position för sig och stegförflyttningen för sig. När båda sitter bra så sätter jag ihop skylten. Kommer att göra så här med alla skyltarna för att få till en bra skylt med en bra kedja.

Jag har tidigare inte varit så noga med att få hunden helt rak framför mig men nu tänkte jag vara lite mer noggrann av mig om vi säger så. Förut har de suttit lite snett och lite snett och lite för långt bort. Men nu vill jag ha hunden rakt framför mig och så nära det går framför mig.  jag vill att när hunden stannar så slår den också ner rumpan och inte går ett steg bakåt och sätter sig.

MEN jag har ett litet problem som jag tänkte att någon kanske vill hjälpa mig med. Om jag försöker få Xena nära så nosar hon mig i magen :) annars så sätter hon sig lite för långt bort. Det är också lite svårt att få henne närmare för då stannar hon och går bakåt och sätter sig. Men som hon vill sätta sig utan att jag försöker få henne riktigt närma är för långt bort. Så jag skulle vilja ha lite förslag på hur jag ska göra.

Jag visar hunden med hela armarna framför mig för att få hunden rak och för att få hunden till mig så drar jag åt mig armarna. Men blir det för nära så duttar Xena på mig och sätter sig nära. Annars så långt bort att jag inte kan klappa henne på huvudet utan att luta mig rätt mycket framåt. Men Xena är duktig och följer med händerna bra och sätter sig faktiskt väldigt rak för att vara nybörjare.

Så förslag mottages tacksam.

Astrid var jätteduktig och satt sig närmare än Astrid och faktiskt rätt rakt också, stolt som det var länge sedan vi tränade rally och något som hon tycker är väldigt roligt.

Så här ser skylten ut när den sitter ihop, Hittade filmen på youtube och det är Zandra Beijer som visar momentet i sin fullhet. Zandra har bloggen goldendays.

Inga kommentarer: