torsdag 14 november 2013

Fortsätter med skylt 124

En hel halvtimmes träning har vi idag gjort. Som det var ett tag sedan vi tränade så känns det som en bra tid. Inte för länge och inte för kort på två hundar.

Godiset idag var färsk blodpudding precis som igår och idag var den nog snäppet godare sa kamelerna. Jag brukar skära dem i långa bitar så en bit var fick de innan vi böt. När den ena tränade så fick den andra träna på att ligga på soffan och vänta på sin tur. Kan inte säga att någon av dem var speciellt villig att hoppa upp i soffan utan ville träna mera vid varje byte. Snabbt ur soffan kom de i alla fall.

Idag började vi med att kolla hur det vi tränade igår satt idag. Mycket bra på båda hundarna. Raka fina sitt framför mig. Xena fortfarande lite långt ifrån men lite närmare idag. Hon följer även händerna mycket fint tycker jag. Igår gjorde vi bara ett steg och sitt men idag provade vi med två steg och tre steg innan sitt och det gick fin fint. Lite konstigt tyckte hon det var att gå tre steg och blev lite vinglig men följde fint. 

Resten av träningstiden tränade vi ingångar. Satt kamelen framför och jag visade in henne till vänster om mig. Vi höll till på en stor pläd.

Åt ena hållet gjorde Astrid fin fina ingångar men åt andra hållet mot dörren gjorde hon slarviga ingångar. Tyckte inte att jag visade henne dåligare men det var något som störde henne där. Några riktigt snabba in vid sidan och nära gjorde hon också. Taggad på att träna idag

Xena hade öronen på topp kan man säga och gör allt man ber henne om. Hon börjar få in snitsen riktigt fint på ingångarna. Nära men hon tränger inte. Smidig som en katt är hon också och snurrar runt så fint på stället för att komma på rätt plats. Visar henne tydligt med godis i handen var jag vill att hon ska vara. Sätter sig fint bredvid utan att jag behöver säga till henne. 

På det stora hela en bra träning i kväll. På det stora hela mycket duktiga kameler idag även på promenaderna då vi har mött katter och andra hundar som inte uppförde sig exemplariskt. 

5 guldstjärnor idag till båda kamelerna av 5 möjliga

2 kommentarer:

Anonym sa...

Duktiga tjejer kram mormor

Sara sa...

Kul med bra träning det är fördelen med två man kan varva träningen :)