måndag 4 november 2013

Alltid samma tanke efter att ha varit på hundutställning inomhus

Nästan det första som mötte mig när vi kom in i hallen på Växjö utställningen var hundkiss på golvet och då var vi där tidigt innan utställningen började. Visst det finns hanar som kissar för att markera och säkert även tikar men om man har en sådan hund så har man väl extra koll på den när man går in på en utställning. Eller struntar man bara i det som hundägare och låter hunden kissa. Det är något som jag ofta funderar på när jag är på hundutställning inomhus. 

Men det som jag funderar mest på är själva rastandet av hunden under utställningen. Tror det är rätt många som lägger sin hund i buren och låter den ligga där hela dagen för att sedan ta ut den precis när man ska in i ringen. När man sedan är klar så åker hunden in i buren igen för att ligga där tills man åker hem. Säger inte att det är så men jag tror att det händer många hundar. 

Så under dagens gång såg jag många moppar och  pölar även en stor leonberger som bajsade löst över hela golvet.Kanske hade hunden blivit rastad och var lite nervös men jag ska inte säga att jag såg väldigt många hundar ute och rastades när vi var ute och vi var ute många gånger med våra hundar. 

Jag försöker alltid se till att mina kameler är välrastade när vi kommer till en tävlingsplats vad vi än ska tävla. Är det så att som i Xenas fall i lördags att hon inte ville bajsa vid vandrarhemmet på morgonen så är det fasiken min skyldighet att ge hunden är rättvis chans att få bajsa på området och det fick hon även och sköte sig fint. Hon har svårt att bajsa när hon kommer bort och blir lite uppskruvad. Jag har aldrig varit med om att jag har haft en hund som har bajsat i ringen och då skulle jag faktiskt dö och jag hoppas att det aldrig kommer att hända. Nu händer det väl bara för att jag skriver det. Jag vill att min hund ska vara fokuserad när vi ska tävla och absolut inte nödig.

Om man tänker efter så är det inte så konstigt om inomhus utställningarna blir dyrare som den arrangerande klubben måste städa upp efter alla nödiga hundar och även plocka upp en massa hår efter pälshundar som har blivit borstade och klippta. Där vi var var det massor med tussar efter pälshundar som låg på friidrottsbanan och fastnade i den håliga mattan. Hur kul är det för arrangören att städa där och hur lång tid kan det inte ta att ta bort allt hår som har fastnat där. Måste de ibland hyra in en sanerare för att hundägarna har grisat så.

Ibland skulle jag vilja jämföra vissa platser där en hundägare har varit med en toalett på krogen. Man slänger päls och papper där man står och lämnar det till städerskan hur det än ser ut med gott samvete. Inte heller konstigt kanske att man som hundägare får betala extra för att man har hund på rummet om man ska bo på hotell. På ett hotell som jag ringde på skulle de nästan ha 500 kr extra för hunden. Undra hur bra erfarenheter det hotellet har av hundägare.

3 kommentarer:

Eva sa...

Håller med dig, även om jag inte ställt på länge utan bara varit som åskådare.

Det där med skräp av hår och annat kring ringarna tycker jag är rent skamligt! Med "pälsras" som t.ex. min får man väl ha soppåse med??? Men det är väl "tidsandan" - folk släpper ju tomma burkar, påsar och annat precis var som numer.
Taöa om "lort-Sverige"!

[Anna] sa...

När vi var i sundsvall så sprang min valp och försökte äta upp allt hår som låg över allt :( De fick säga i högtalarna att man rastade hundarna utomhus och även att man fick gå ut för att röka.
Visst okey om valpar kissar ner sig eller poopar sånt händer men jag är super noga med att mina hundar ska vara rastade innan utställning!
Sen att ha dem i bur en hel dag så där, fy vilket dåligt samvete jag skulle ha, okey att de ska vila före och kanske inte stressa upp sig men när de är färdiga i ringen kan ju hunden sitta brevid en. Åker jag med flera får de turas om att sitta brevid och vara i buren för att de inte ska behöva sitta där hela dagen, och om det är möjligt så får sambon komma och hämta hundarna om det är ex ras special och jag hjälper till som funktionär.
Nej usch vissa människor ska inte ha hund!!

Hanna aka Lilla My sa...

Jag blir galen på sådant. Folk bara ignorerar, att deras hundar kissar till höger och vänster. Olyckor händer, javisst, men oftast är det ren och skär nonchalans.