måndag 19 augusti 2013

Toppbestigning i slalombacken

Idag packade vi en ryggsäck med the, smörgås, muffins och ägg och knallade upp mot slalombacken. När vi närmade oss backen hörde vi en klocka pingla och vi funderade starkt på vad det var och började fundera om det kanske var renar. Döm av vår förvåning när vi helt plötsligt såg en ko....... När vi kom närmare slalombacken så hörde vi mera pinglor och när vi rundade husen så såg vi en hel drös med kossor eller närmare bestämt fjällkor som stod i backen precis där vi skulle gå och mumsade i godan ro. Kamelerna blev helt till sig i pälsen och Xena kunde knappt gå framåt för hon ville ju så gärna jaga en ko. För hur roligt skulle inte det vara. Efter lite svordomar över kossorna så tog vi oss förbi och upp i backen med Xena på tvären eftersom hon fortfarande leve i sin dröm om en egen ko trofe. 

Inte så långt efter kossorna så fick hon sin trofe i form av en stackars näbbmus som hon jagade på och helt enkelt bet ihjäl och sedan ville hon inte lämna den heller. Men efter lite övertalning så kunde hon tänka sig att följa med men det satt hårt inne. Astrid uppförde sig som den exemplariska faraohund hon har blivit och väntade bara ut all uppståndelse när hon märker på sin matte att man inte ska jaga vare sig fjällkor eller näbbmöss och att man absolut inte får äta upp sitt bytesdjur. 

Det var ett slitigt göra att ta sig upp för slalombacken. Vi gick, vi pustade, vi svor, vi pustade och efter en stund så vilade vi lite och åt upp massäcken som var mycket god och sedan gick vi åter upp mot toppen. När vi äntligen kom dit så blåste det härligt och det var så häftigt att se molnen så närma och utsikten är enorm. Man ser långt och det är i och för sig bara fjäll men det är ändå mäktigt. Att ta sig upp tog ungefär 3 timmar och man var rätt mör i benen. När vi skulle börja gå ner igen så fick Xena snällt gå i halsband som hon inte förstod att man kan inte dra när det slutar så mycket. På vägen upp hade hon sin dragsele som hon använder flitigt. 

På vägen när tog vi även lite kort men jag väntar med att lägga upp alla kort tills jag kommer hem då jag kan klippa och greja lite med dem så ni får vänta. Sitter även här med ett mobiltbredband som jag lånar så jag vill inte heller ladda upp mina stora bilder genom den. Lite svårt att få mobilen att ladda upp bilder också som anslutningen inte är den bästa

Att ta sig ner tog ungefär en timme och vi fick passera fjällkorna igen som Xena igen gärna ville jaga och den här gången hoppade hon runt som en känguru :) Nu är de absolut jättenöjda som de inte gör många knopp som de sover för natten känns det nästan som. I morgon blir promenaderna på plan mark :) 

Inga kommentarer: