lördag 3 augusti 2013

Dagens aktiviteter

Dagen började med att jag hade ställt klockan på 07 för att vi skulle hinna med en långpromenad innan det blev varmt. För idag skulle det ju bli sommarens varmaste dag och det kanske det blev med 27 grader i skuggan. Så en långis blev det innan frukost och jag tror att det var uppskattat av kamelerna. Jag och Astrid behöver få bort lite glädjekilon runt magen så vi chockade kroppen lite. Vilket Xena inte behöver men jag tror inte hon klagade hon heller. 

Efter frukost och lite vila så blev det lite lydnadsträning tillsammans med andra entusiaster. Körde lite hantering och Tove fick även gå en liten vända med henne, Allt gick så bra och när jag ställde upp henne så försökte hon inte ens backa och jag var en stolt matte ska jag säga. 

Sedan stoppade jag in Xena i bilen för att åka till Borlänge och handla hundmat och det var så spännande på Djurmagazinet. Hade hon varit lös så hade hon nog gått igenom hela affären med både nos och mun ;) 

Efter shoppingen så tog vi en kort promenad på staden som det faktiskt var lite folk på. Vi tränade där på att springa lite och att ställa upp oss samt att gå förståndigt i kopplet vilket det är lite dåligt med i omgångar. Ställde bland annat upp henne i en trång gång och en kvinna passerade bakifrån men hon stod still även om öronen spelade lite och hon kollade in kvinnan. En äldre man på stan tyckte att hon var så fin så han fick ge henne en godis och hon tog glatt i mot den men hon ville inte att mannen skulle ta på henne men jag är så stolt som hon bara vände bort huvudet och inte kastade sig iväg. Mannen godtog det och försökte inte mera. Duktig Xena och duktig äldre man. Djupt imponerad på hans agerande. Det är inte ofta man möter förnuftiga människor. Testade även att dricka i fontänen och stå på kanten. Några ben ramlade även i vattnet men det bekymrade henne inte det minsta

På det stora hela en väldigt bra dag enligt mig. Mycket han vi med innan kl 13 och det gjorde även att kamelerna fick vara hemma i någon timme själva när vi svettades lite på stranden på sommarens varmaste dag.