måndag 1 juli 2013

Xena har varit på besök i Leksand

Igår söndag så åkte jag och Xena till Leksand för att hälsa på odjuret alias Cleos förra ägare. När vi kom fram slogs vi av den underbara utsikten från deras hus där jag kunde blicka ut över Siljan och Leksand. Kanske var Xena mer hänförd av alla nya lukter än utsikten men jag hade kunnat sitta där länge och bara titta. Vi blev bjudna på nässelsoppa som man skulle ha ett ägg i vilket var väldigt gott, har aldrig ätit nässelsoppa så det var en god erfarenhet. Blev även bjuden på flädersaft och det var lite lustigt som jag har tänkt på just flädersaft i några dagar. Jag tycker själv att det är en väldigt god saft men vet att många inte gillar den. Till efterrätt blev det härliga jordgubbar med visp och kakor.

Xena fick den trevliga äran att vara still i några timmar vilken en busig kamel också måste lära sig. När vi åkte hem sedan dog hon i bilen av den otroligt krävande övningen som det hade inneburit att sitta med vid matbordet inne  och vid fikat ute på gräsmattan. Busan tuggade även på sitt nya halsband när vi åkte dit så det måste vi nu förstärka innan hon kan ha det på sig igen. Skitkamelen minst sagt :)

Jag tog med mig hem en underbar eftermiddag i trevligt sällskap och jag tackar så mycket Oili och Erik för gästvänligheten, den trevliga eftermiddagen och de fina presenterna som vi fick med oss hem. kompostgaller, hundleksaker som Xena nu har testat och godkänt och den fina blomgruppen som jag ska vårda ömt. Kommer även att drömma om alla dessa vackra pelagoner som Oili hade i sin ägo, ja jag har blivit lite pelagonfrälst på äldre dar.

2 kommentarer:

Oilis map sa...

Det var så trevlig för oss att ni du o Zena fick tid till det besök som vi har väntat på, det betyder en hel del för mig att ha haft dig i vårt hem. Nu vet du ju också hur Cleo hade det(ut rymligt och atmosfär) Det gläder mig att du tyckte om soppan. Nu vet du att så länge jag har möjlighet och förmågan kommer jag att följa dig.

Oilis map sa...

Det var för oss så trevligt att ha dig hos oss. jag har många år studerat en filosofi som heter Martinus kosmologi. Han menade att när vi har besökt ett nytt hem har man lämnat atmosvären