söndag 14 juli 2013

Lite lydnadsträning

Igår kväll så åkte vi till Anna för att träna lite lydnad på kvällskvisten.

Först ut var Anna och Elza och de var jätteduktiga. Jag tycker att de börjar hitta ett fint flyt i linförigheten. De tränade även på apporteringen och att Elza ska ta den fint och inte tugga. Inte så många tugg blev det idag på körsbärsgrenen. Man tar vad man haver i trädgården :)

Nito Annas nya hund var mest i gasen av alla men när han lugnade ner sig så gick han så fint men mest ville han gå på två ben. Svårt att belöna en mindre hund också konstaterade vi. Man blir ju lite som ett gem eller så får hon ta och hitta på ett annat belöningssätt till den lilla hunden :)

Astrid hon var så i gasen att hon knappt visste var hon skulle ha tassarna eller vad hon skulle göra. Ett tag så försökte hon sig på det mesta för att få godisen och vi fick faktiskt till en snurr under gång som är i rally fortsättningsklass. Det momentet har hon haft lite svårt för som det ställer till det i hjärnan för henne. Ett tag trodde jag även att hon skullle klättra upp på mig så sugen var hon på godisen som jag erbjöd. Korv det är smaskens smasken sa hon.

Men den som överaskade mig mest idag var lilla Xena. Vi har ju lite lätt börjat att träna på linförighet korta korta stunder hemma i trädgården. Nu var vi på en helt ny plats och tränade som bara det är massor av störning och saker att titta på. Men just idag var det mycket i Annas trädgård. Annas hundar som satt fastbundna, Anna själv som är en rolig prick, barn som lekte och grannen som klippte gräset. Anna och grannen delar tomt som de bor på samma gård. Först var hon lite stirrig men lugnade snabbt ner sig och blev jättefokuserad för att vara 11 månader. Svansen gick som en propeller både gående och sittande och hon går så fint när hon verkligen går rätt. Fin kontakt och väldigt följsam. Mina tankar blir så klart, vad ska det bli av denna lilla tjej när hon så tidigt visar upp en så fin följsamhet. Astrid var inte så här följsam när hon var 11 månader då ville hon bara ut på sitt och inte gå någon linförighet hahaha. Henne fick man mest jaga på hennes rymmar upptåg i grannskapet. Idag jobbar Astrid glatt men det är nog mest för att hon är så hungrig och vill ha korven som erbjuds ;)

Men Xena och Maya har många likheter. De är mjuka och de gillar att göra saker som jag ber dem om. När Maya var 11 månader så började vi träna lydnad och jag kan se många likheter mellan dem. De fattar fort och de vill jobba. De går att belöna med leksaker och de gillar att kampa. Xena har även hon ett ag mot flugor och gör  precis som maya att hon vill bita bort flugorna som sitter på rumpan. Men vi hoppas att det håller sig på den nivån. Kanske är Maya och Xena lite samma skrot och korn och jag hoppas det för då ska vi ha mycket roligt jag och Xena. Maya fick aldrig riktigt chansen att visa vad hon gick för men det ska Xena få för jag tror hon kan glänsa rejält om vi gör rätt. Men det beror helt på mig och inte hunden så nu får jag ta mig en riktig funderare hur vi ska träna rätt för att det ska vara roligt.

Xena





Astrid




1 kommentar:

Unknown sa...

Ser ju strålande ut! Kul!