lördag 18 maj 2013

Promenad och träning

I morse stämde jag träff med Anna och Elza i djupdalen som det nu har torkat upp och man kan gå där nere igen. Väldigt kuperat område som jag älskar att gå i och även hundarna. För Xena var det första gången och hon nosade överallt och Astrid var så där road faktiskt men fick upp humöret mot slutet. Kan hända att det är medicinstrulet som har varit i två dagar har ställt till det lite för sötnosen men nu ska det vara ordning på torpet igen. 

 Anna har även fått för sig att hon ska köra drag med Elza och Xena och det får hon väl göra om hon har självmordstankar så idag provsprang hon lite. Jag måste säga att prio ett för hundarna lär bli att lära sig stanna, höger och vänster men det bjöd på många skratt och en svettig Anna. Xena drog i alla fall och Elza ville leka och Astrid ville inte vara med :) 

 Efter promenaden åkte vi och tränade lite. Astrid fick göra lite fotarbete med fokus och hon var riktigt fokuserad och riktigt duktig. Matten var stolt när hon gick där med sin kamel som viftade på svansen så rätt och i helt rätt position. Lite agility hopp han hon också med i värmen och det var väldigt uppskattat. Medans Astrid tränade så levde Xena rövare i bilen och lät och hoppade hinderbana mellan skuffen och baksätet. En gång försökte hon även tränga sig ut mellan grindarna men då fick hon allt skärpa till sig sa jag och det gjorde hon också. Duktig tjej. 

Xena fick springa i långlina och jag ville se om hon följde efter mig och det gjorde hon utan att jag så någonting. Mycket mycket bra så jag sprang bara runt som en tok med en galen kamel efter med hängande tunga. Vi sprang, vi busade och vi lät. Helt ok träning tyckte Xena. Sedan efteråt så satt vi bara på en bänk och kollade in läget och var still. Inget som Xena tyckte var speciellt roligt som hon små pep lite men tråkigt måste man även ha sa jag till henne. Sedan har de legat still sedan vi kom hem :) trötta av värmen och den lite annorlunda dagen. 

I morgon åker jag och Xena och kollar in lure coursing tävlingar och andra kameler som ska springa. Ska se om jag får till några kort också. Astrid får vara hemma med husse och barn som hon dels har blivit värmekänslig och dels för att hon inte ska stressa upp sig. 

1 kommentar:

Lisa sa...

Så härlig blogg och så härliga hundar! Fick hem min första faraohund för snart två veckor sedan och är helt kär, en så underbar ras!