lördag 4 maj 2013

Pallträning

Idag har vi tränat på den lilla barnpallen som Anna fixade till oss genom sin granne Bosse. Alla är där med engagerade i min kamelträning ;) Första gången jag testade för några dagar sedan så sprang de tango runt pallen och ville inte alls gå upp på den. Men idag ramlade poletten ner för båda brudarna. 

Astrid är så snabb och lite flamsig att hon ibland helt missar pallen när hon ska upp och vill gärna fuska men går fort och smidigt upp på den och nästan lika snabbt ner igen. Men hon fattade snabbt att när jag pekade på pallen så skulle hon upp på den på något sätt. Om det var ett eller två ben var hon inte så noga med :) När jag skulle försöka ta kortet så fick jag påpeka för henne tydligt att hon skulle stå kvar för annars hade hon fladdrat ner igen. När hon inte fick träna så låg hon fint i soffan och tittade på. 

Xena fick husera i köket bakom ett kompostgaller när Astrid tränade för jag tror inte hon skulle kunna hålla sig i soffan under tiden utan försöka vara med. När Xena fattade att hon skulle stå på pallen så gick det mycket smidigt upp och då stod hon verkligen kvar och väntade och väntade men jag fick ta många kort innan huvudet var still för det var det enda som rörde sig. Xena gjorde även en nerstigning av pallen där hon gick ner och upp med bakfötterna av misstag, även satt hon sig när hon hade frambenen på pallen av misstag. Bra egenskaper som vi ska träna på sedan. 

Anledningen till att vi tränar med pallen är för att jag vill få upp en bakdelskontroll på båda två i framtiden. Även roligt att lära in olika trick med pallen. Kanske ska jag skaffa mig en till så de får lära sig att ha framfötterna på en pall och bakfötterna på en annan.

I morgon ska jag försöka spela in en film som jag nu mera äger ett stativ hurra hurra hurra

1 kommentar:

Malin och Dylan sa...

Tack så mycket! Du har ju en riktig sötnos du också! :)