måndag 13 juli 2009

Lc i Söderhamn

Nu har vi kommit hem efter helgens tävling i Söderhamn. Vi bodde på området i ett litet hotellrum och kunde på morgonen ta morgonpromenaden och checka in tävlingsböckerna. Helt underbart. När vi kom på lördagen så sprang vi på Doris matte Linnea som också bodde i samma lilla hotell länga.

Klockan 4 på morgonen var jag uppe och knattade för att ge hundarna frukost. Det känns inte ok att de ska springa utan nått att äta så det var bara att gå upp. Sen gick vi och la oss igen. Klockan halv åtta var vi på tävlingen och fick reda på lottningen. I första loppet blev det Simone-Maya, Dehra-Astrid och Doris fick springa själv. Maya gjorde sitt bästa ute på fältet och såg taggad ut på upploppet och dök på trasan. Astrid tappade bort trasan på ett ställe där den gick in i höggräset men såg den sedan igen och fullföljde loppet i mål. Men hon var långt efter Dehra en bra stund. Trasan gick hon på med en kullerbyta och morrade t.o.m åt Dehra. Lillstrumpan kan vara tuff om hon vill med andra ord. Fast lite morr och gruff gör inget enligt mig bara de inte flyger på varandra. Det visar bara vad de tycker om trasan.

Som hon hade tappat trasan var jag väldigt spänd på poängen då jag förstod att hon fick massor med avdrag. Det fick hon också och slutade efter första loppet på en 4:e plats förre Maya som har förhandsbokat jumboplatsen varje gång :) Förre låg Dehra, Simone och Doris.

Så inför andra loppet drog vi tillbaka till rummet och sov en stund under täcket. Det var fantastiskt skönt som jag var rätt trött. Det var även bra för Astrid som har väldigt svårt att koppla av som hon vill ha koll på allt.

I andra loppet blev de bästa lottade mot varandra. Dehra-Simone, Astrid-Doris och Maya fick springa själv. Dehra och Simone gjorde ett jättebra lopp tillsammans och Annica var jätteglad över att de kom i mål. Hon har haft lite otur med det där de senaste tävlingarna. Så jag förstår att hon var glad. Astrid och Doris gjorde också ett jättebra lopp tillsammans men nu sprang Doris bort sig lite i det höga gräset. Vad jag förstod var de inte ensamma om att tappa trasan precis där. En sloghi hittade den inte igen och nollade sig. Så det var ett lite lurigt parti helt enkelt. Maya gjorde verkligen sitt yttersta igen men man såg att hon var trött på upploppet. Men hon kämpade på. Hon kastade sig på trasan och blev sedan så trött att hon bara ville lägga sig ner. Fick bära henne en sväng. Men när hon sedan fick syn på trasen igen när de körde ut den blev hon pigg igen. Vi tog sedan en ordentlig promenad för att gå ur alla mjölksyra ur kroppen och sedan somnade de i bilen.

Prisutdelningen kändes väll inte så där jättespännande då jag räknade med att Maya kom sist och Astrid 4 eller 3:a. De ropade upp Maya som nr 5 och vi gick fram för att hämta priset. Jag tänkte att jag ställer mig här på sidan för det blir ju vi igen snart. 4:a blev Doris åhh vad kul tänkte jag att vi blev 3.a. Men döm om min förvåning när de ropar upp Simone som nr 3. Vad fan är nu det här tänkte jag. Det måste ha blivit nått fel. Sen ropade de upp Astrid som nr.2 och Dehra blev nr.1

Man kan säga att Astrid la benen ordentligt på ryggen och sprang i andra loppet. I första loppet hade hon 65,5 poäng och slutpoängen blev 73. Så hon hade andra loppets bästa poäng. Vi kom fram till att hon måste ha sprungit till sig runt en 80 poäng i andra loppet. Vilken kanonkula jag har här hemma när hon får till allt helt rätt. Jag var mega stolt som det var en bra uppspringning. Jag är även megastolt över Maya som höjde sig några poäng.

Banan i Söderhamn var på 810 meter båda gångerna och marken var blöt av allt regnande. På ett ställe gick banan över ett parti där det var mosse och riktigt blött så de sjönk ner en bit vid varje språng. Man kunde riktigt se på hundarna att det var en tung jobbig bana då flera förlorade fart på slutet.

Jag har kommit fram till att Lure Coursing måste vara det bästa som finns. Det finns inget att klaga på. Det enda jag kan göra är att släppa hundarna och sedan gör de jobbet. Det finns inga ursäkter ifall det går dåligt det är bara en dålig dag. Ja är hunden i dålig kondis är det ju mitt fel. Nej det här är bra mycke roligare än utställningar känner jag nu. LC rules. Synd att säsongen är så kort :)

4 kommentarer:

Annakarin @ Mathias.W sa...

Grattis hälsningar från oss och vilka fina rosetter ni kammande hem!!! :)

Anonym sa...

Aah vilket härligt resultat.. Grattisgrattis!! //

Norbergarna sa...

Va kul=)))!!

Grattis!! Hälsa tjejerna från Drygobert!!

Emelie sa...

Grattis till dina tjejer!! Kul att det går så bra för Astrid. Måste ge mig själv en spark där bak för att jag aldrig kom igång med lc i år, men ska verkligen försöka nästa år :)

kram