måndag 26 oktober 2015

VilkenTräningshelg i Karlskoga

Efter mycket planerande så var det äntligen dax att träffa vänner med faraohundar i Karlskoga. Det tog ett tag att hitta en helg som passade alla och när det äntligen var dax då kunde inte Johanna komma. Väldigt tråkigt men man ska tänka på hälsan först och Johanna var väldigt saknad. Så det blev bara jag, Emelie och Anna och Anna fixade så vi alla kunde sova hemma hos henne. Hon hade säkrat med grindar och galler. Verkligen fin gjort av henne och allt kändes väldigt säkert men ombonat och det bästa jag fick en tältsäng att sova i och jag hade räknat med luftmadrass. Jag ger hotell Rasmussen 5 hundtassar av 5 möjliga. 

Vi började lördagen med att prova på ths som är en trekamp med hund där man hoppar häckar tillsammans med hunden , kör slalom tillsammans och en hinderbana som hunden själv kör. Mycket roligt verkar det vara och det måste vi testa mer. Tyson och Xena tyckte att det var jättekul och gick verkligen igång när matte också  var med och hoppade. 

Sedan gav vi oss iväg och viltspårade. Tyson gick ett jättefint spår men han tycker att det är väldigt läskigt och försökte några gånger avvika från spåret för att gå till bilen. Men han tog upp spåret fint igen med lite fina ord om att han var duktig. Xena hittade till sin klöv med lite hjälp, hon spårar iväg fint för att sedan pendla i att spåra och spåra något annat. Man ser inte heller tydligt när hon slutar och gör nått annat så man får markera tydligt så man vet hur hon går. 

Sedan var det dax för drag och Emelie och Poncha testade för första gången. Poncha var verkligen laddat ut i tåna då han skrek som en galning där han var sist och jagade. Tyson och Xena sprang i mitten och nu gick det bättre än förra gången vi körde. De var mer samlade och sprang framåt utan så mycket påpeppning. Fick till och med bromsa. Det var så jäkla roligt tyckte vi allihopa.

Sedan var det kväll och mörkt och vi drog hem till Anna för att äta pizza och prata långt in på natten det var tur klockan ställdes tillbaka. Sedan trängdes jag och två hundar i tältsängen tills jag fick nog och de fick sova i buren men Tyson hängde sig fast på kanten så fint och Xena låg mellan mina ben. 

Sedan var det söndag och under 6 timmar körde vi freestyle/htm, lydnad och freestyle. Fick även köra lite lydnad med Thira och det var roligt att köra en hund som kan saker. Jätteduktig var hon 10 åringen. Roligast på söndagen var nog ändå agilityn och både hundarna älskade actionen. Bäst var helt klart Silver som körde en tre kombination helt otrooooligt bra. Han var grymt laddad hahaha. 

Sedan vände vi hemmåt nöjda och glada och ni ska veta att vi sov gott när vi kom hem. Jättetrevlig helg och roligt att få testa så mycket olika saker. Jag hoppas vi kommer att ses igen nästa år och träna ihop. 



Inga kommentarer: