fredag 9 oktober 2015

Vi har testat barmarksdrag

Förra söndagen så tog jag med hundarna till Falun för att träffa Anki och hennes hundar. Jag skulle testa drag för första gången och kände mig mycket nervös. Under tiden vi tog oss till Falun så funderade jag hur jag skulle göra med hundarna. Jag gillar inte att lämna en hund i bilen på främmande ställen för att själv vara borta en stund så jag bestämde mig för att köra båda samtidigt och de hade aldrig stiftat bekantskap med cykeln tidigare. 


Framme på på plats ut med hundarna ur bilen, kom på att vi måste skaffa en kedja till cykeln så de kan låsas fast när man tar en uppvärmande promenad. Så fick gå korta svängar runt bil och cyklar för att se till att ingen tog dem. 

Sedan spände jag bara för mina vildingar och släppte iväg dem och de drog i väg som de aldrig hade gjort annat. Gick till och med att svänga vänster. Sedan blev det fart på benen efter en liten stund och Xena gick igång på alla 300 kamelkrafter. Hon galopperade och hon hoppade på brorsan och hon studsade och matten skrek att hon skulle sluta. Sedan fick hon syn på ett par stenar som hon tänkte de dogparkourar jag på. Ni kan tro att matten skrek och hon slutade ansatsen som tur var. Att försöka stanna då hade nog inte varit så lätt som farten var rätt hög utan det var bättre att försöka köra förbi. Hon försökte även dra ner i diket efter någon doft och då klämde jag i både med rösten och med bromsen och det var tur att fötterna var snabbt ner i backen för annars hade det blivit en rejäl vurpa. Det var bara Xena som höll på och Tyson han bara sprang så fint framåt eller så var han i skräck för att matten skrek så mycket och Xena var helt galen. 

Efter 3 km var både hundar och jag trötta. De i benen och jag i rösten men det var så jäkla kul. Nu funderar jag var jag kan dra här hemma där det inte finns så många hundar att stöta på eller bilar.

På filmen har vi vänt efter 1,5 km och de är lite lugna nu. Anki står längre fram och väntar så vi tar oss sakta framåt. Ni kanske funderar varför de inte har neckline och det är för att Tyson inte ska bita syrran och vi måste stanna för att vi ser en hund. Med en neckline så kommer hon inte undan om han skulle bli arg och vända ilskan mot henne i stället. Så vi kör så här även om det inte är att rekommendera.

Det här var även lite socialträning för Tyson som han bara har sett Ankis hundar en gång men vi har aldrig promenerat tillsammans med det var inte problem att köra tillsammans han respekterade dem på en gång och att de fick åka i samma bil var heller inget problem. 





Tyson, Xena, Anki, Saffran och Flurran, Mina dragselar kommer från Björkis och Dragråttan.

Inga kommentarer: