onsdag 17 december 2014

När jag tittar in i dessa ögon

För några dagar sedan kom jag på mig själv med att titta på Tyson på ett annat sätt än vanligt. Hela min kropp fylldes med så mycket kärlek. Tyson han stod med sina tjejer och kollade in när husse lagade middag.

Jag såg en underbar hund som är så fantastiskt snäll och givmild. En hund som bara vill mysa och bli pussad på. En hund som älskar sina tjejer och sin familj. En hund som inte har haft det lätt. En hund som idag är väldigt harmonisk än för några månader sedan. En hund som älskar att träna och alltid vill följa med. En hund som sköter sig exemplariskt när vi får främmande. En hund som är så osäker i möten med andra hundar men som egentligen vill leka. En hund som fortfarande blir så intresserad när han ser katterna. En hund som kommer att ge mig många gråa hår.Men vad gör det om hundra år.

Men en sak är säker. Jag är så väldigt glad att vi har honom här hemma och kan titta honom djup i ögonen varje dag. Ett par ögon som är så levnadsglada och bara vill leva livet. Jag blir ledsen när jag tänker på att de egentligen skulle ha slocknat. Att han inte skulle ha stått här i köket. Att han inte skulle ha stått någonstans och viftat på svansen. 

Jag är glad att jag följde mitt eget samvete och inte min hjärna. Jag är evigt tacksam för min sambo som står ut med alla galna ideer och som säger ja till dem. Utan hans medgivande så hade inte heller Tyson stått här i köket.

Tyson jag älskar dig och är så tacksam att dina ögon fortfarande brinner och aldrig slokande för några månader sedan. Jag är så glad att vi fick ge dig en andra chans. Du var osäker när du skulle hoppa in i bilen med en hund som du aldrig har träffat tidigare och med människor du inte känner. Men jag tycker att vi redan vid max hittade varandra och du fick en egen hamburgare. Sedan kom du direkt på minus sidan när du försökte äta upp våran katt men idag kan du faktiskt umgås med katterna i hemmet på avstånd. Vi är så stolta över dig. Idag kan du även låta andra hundar passeras utan att du vrålar och kastar dig efter dem om du får en köttbulle att äta på. Visst du är hysterisk och jag blir så trött på dig ibland och önskar dig till en annan plats. Men du kommer genast på plussidan igen efter lite eftertanke från din matte. Det är inte ditt fel att du har dina problem det kan aldrig läggas på dig. Vi ska lösa dem tillsammans och gör vi inte det så kommer vi att älska dig lika mycket ändå.

Jag hoppas vi får titta varandra i ögonen många år till.


3 kommentarer:

Eva sa...

Så fint skrivet!
Jag kan med alldeles väldig säkerhet skriva att jag förstår precis vad du känner!
(Stod nyss i rastgården o talade om för hundvän att jag är så glad att idag kalla A för "Älsklingen" vilket jag förr undrade om det någonsin skulle ske.....)
Grattis till er båda!

Unknown sa...

<3

Erika sa...

Nu fäller jag en liten tår. Vilken kärleksförklaring! Lyllos Tyson som hamnade hos er och får utvecklas till den han har potential att vara. Jag tror att han är hopplös lite som min pudel är. Hopplös och underbar :-).