söndag 9 mars 2014

Utställning SKK Strängnäs

Tidigt, tidigt gick vi upp igår för att åka till Strängnäs jag och Xena. Astrid ville också hemskt gärna följa med men hon fick senare under dagen åka hem till mormor och ha mys tid med henne. Med på resan var också Anna och Elsa som också skulle prova lyckan. 


Det gick lite fortare än vi hade tänka och var framme i god tid. Mycket skönt som jag slapp stressa upp mig och vi kunde gå på en lugn promenad i skogen innan vi gick in i hallen. När vi kom var det väldigt tomt i hallen och när vi åkte hem var det smockfullt i hallen. Jag kommer inte att välja Strängnäs utställningen igen om den inte byter plats till nästa år. Jag betalar inte dyra pengar för att inte kunna värma upp hunden innan den ska in i ringen. Faraohundarna var först ut i sin ring och då gick det att springa med hunden i hallen men hade vi kommit två timmar senare hade vi knappt fått plats med buren, så trångt var det och att ta ut hunden innan bedömningen och röra på den var nästan omöjligt. Nej det är inte bra förutsättningar för att göra bra ifrån sig. Jag vill inte veta hur trångt det var förra året när utställningen bara var på två dagar. Iår var det en tredagars.

Bedömningen igår var i alla fall mycket intressant i kamelringen som det var övervägande unga hundar som var anmälda. Av 6 tikar var det 4 juniorer, 1 unghund och en championtik. På hane var det 2 juniorer och 1 unghund. Så ni förstår det var många som var sugna på certet igår. Domaren Knut Blütecher var mycket trevlig och bedömde hundarna länge men på ett bra sätt. Kommer helt klart att ställa för honom igen om jag får chansen. Var lite nervös som han satte sig framför hunden för att kolla på huvudet och Xena gillar inte alls när människor hon inte känner går ner på knä men tänk jag tänkte inte alls på det när vi gick in i ringen. Xena skötte sig fin fint i hanteringen och jag kommer knappt inte ihåg att den hände. Vi hanterade, sprang och ställde upp och sedan var vi klara och han gillade henne. 

Jag trodde inte alls att hon skulle vara så fokuserad i ringen som öronen gick åt alla håll utanför ringen och hon var intresserad av allt. Människor, hundar, ljud och saker. Men jag är glad att jag ställde mig och lekte med henne framför domarbordet innan ringen öppnade så hon fick en trevlig erfarenhet precis på den platsen hon ska bli bedömd på sedan. 

Vi slutade som BT-2 med Cert och Reserv-Cacib som kommer att omvandlas till ett Cacib som tiken som vann redan är internationell champion. Så jag var så lycklig och Xena var så lycklig över allt gott godis. Men det är skönt att känna att nu håller det på att lossna :)

Kritiken löd

Mycket vacker och stilfull helhet, Utmärkt typ och storlek, Feminint vackert huvud med gott uttryck, Prima öron, Lång stilfull hals, Prima över och underlinje, Välkroppad, Harmoniskt vinklad, Rör sig mycket stilfullt och stabilt. Prima päls, ben och fötter. 

En mycket bra kritik enligt mig. Så nöjd över min busa som har växt till sig och utvecklas så fint, Men vi kämpar vidare för vi vill bli bättre på vårt framträdande så klart. 


3 kommentarer:

[Anna] sa...

Vad kul! Grattis!! :) Dock trist att det var så extremt trångt!!

Eva sa...

Det är verkligen jättekul!
Stort GRATTIS!
Även om kritiken väl inte förvånar oss som miss "stå-bilderna" på bebis Xena :D

desperat hemmafru sa...

Vad roligt att det gick bra! Tyvärr fattar jag inte vad alla de där beteckningarna står för. :-/