söndag 16 mars 2014

Helt otroligt och jag är så LYCKLIG!

I går var det dax att fara på utställning igen och den här gången en vinthundsutställning. Domaren för dagen var rasdomaren Andre van den Broek. Utställningen höll till på Stockholms hundsportcenter och det var lite special som golvet i hallen krävde inneskor och inge blöta tassar. Annorlunda utställning med andra ord. Men ett fantastiskt golv som Xena älskade att dundra fram på. Hon blev helt galen första gången hon sprang på det och var både här och där. Hon gillade nog studsen som blev av det. Själv gick jag i strumplästen hela dagen och har idag inte ont i några ben. Hur ofta händer det när jag är på utställning... typ inte alls.

Bästa maskoten var också med och skötte sig faktiskt över förväntan. Astrid öppnade inte sin glada mun så mycket under dagen utan jag tror hon trivdes i sitt lugna hörn på utställningsplatsen med sitt bubbelgumsben under bedömningen som det var helt tyst. Annars har hon börjat med den dumma vanan att skälla i buren som hon aldrig har gjort men jag skyller på sjukdomen att den gör henne mera talförd. 

Det var 11 faraohundar på plats och 5 certtikar så det var hård konkurrens om certet och så kommer det att vara under hela sommaren, då det finns måååånga unga tikar idag som ställs eller som kommer att ställas under året. 

Xena skötte sig fint under bedömningen och hade ett litet återfall men inget som jag lägger något värde i som hon inte blev hysterisk. Bara lite steg åt sidan men protesterade inte när jag förde henne tillbaka. Jag tror att det helt låg på mig och något som jag gjorde och inte alls på henne. Det är så viktigt att vi har vår rutin och jag tror att jag var lite för våghalsig där och gick ifrån den lite, så fy på mig. Men hon fick exel och ck och det trodde jag kanske inte att hon skulle få pga de där snedstegen.

Men gladast blev jag under konkurrensbedömningen då han tyckte att Xena skulle sluta som bästa tik 3.a och med Cert. Slagen av två fina championtikar. Jag är jätteglad över att hon fick cert igen det ska jag inte sticka under stolen med och jag ser det som en belöning för allt slit vi har gjort tillsammans. Jag tror inte att någon förstår hur mycket jobb jag har lagt ner på att vi ska vara här där vi är idag. Om någon hade sett oss i Malung januari 2013 så hade de kanske förstått det. Men att kunna springa runt med en hund i ringen utan att den hysteriskt försöker komma ut ur ringen eller får panik när det står en hund bakom eller framför det är fan underbart. Att hunden inte lägger sig platt framför domaren och sedan inte vill ställa sig i närheten av domarbordet för att platsen förknippas med så stort obehag. Då är det underbart att idag kunna ställa upp framför domarbordet och hunden har öronen framåt och springer runt i ringen med hög viftande svans och kan stå på linje med sina konkurrenter utan att ha en tanke på att vilja springa ut ur ringen. Jag är verkligen stolt över våra Cert vi har tagit och vi har tagit 2/3 i bra konkurrens med många certtikar. Vi kommer att ställa mera i år var så säker.

Kritiken löd

19 månader stor tik, älskvärd helhet, Goda proportioner, Feminint huvud med god längd, Bra tänder, Väl använda öron, Typiskt uttryck, Fin välvd nacke, Stark överlinje, Bra vinklad fram och bak, Visar fria rörelser med huvudet och svansen fint i rörelse, Fin vit svanstipp.




2 kommentarer:

Eva sa...

JätteGRATTIS!
Nu har jag ju inte sett Xena i ring vare sig nu eller då, men OM jag kan förstå din glädje över hennes uppförande! Vi har ju liksom haft liknande här s.a.s. :)
Vilken härlig kritik! "Älskvärd helhet" är ju ett underbart uttryck.

Hanna aka Lilla My sa...

STORT grattis :)