tisdag 3 september 2013

Tokiga matten som får damp

Igår fick jag världens vildaste ideé och ibland kommer de bara så där från blå himmel. Jag blir lite busig och jag blir lite tokig och tänker ja vad fan det ska väl gå. Sitter gladeligen och gluttar lite på FB under eftermiddagen och funderar vilken brukshundklubb som kan vara värdiga ett besök som jag är lite sugen på att kolla in olika brukshundklubbar för att sedan välja vilken jag ska vara medlem i. Jag är kräsen när det gäller klubbar och jag vill känna mig välkommen med min udda ras. Vilket man inte alltid gör på alla klubbar, tro mig jag vet. Men när jag sitter där och tittar så halkar jag in på den lokala fristående hundföreningen här där jag bor och ser att de ska ha sin sista cup träff i rallylydnad under kvällen. En tanke börjar då gro i huvudet fan vad roligt, klart vi ska göra det och sagt och gjort det gjorde vi också.

Ser till resten av bästa gänget hänger med ( Anna med hundar) hämtar upp dem packar in alla i skodan och  vi börjar bli bra på det här nu med fyra hundar och bur i bilen ;) Anna var inte direkt sugen men jag är väldigt säker på att hon idag är jäkligt nöjd att hon åkte som Elza slog sin matte med häpnad genom att vinna dagens nybörjartävling. Hipp hipp hurra för Anna och Elza. 

Astrid låg och var supertaggad i bilen och Xena såg mest fundersam. 

Xena fick start nr 1 och det kändes faktiskt helt ok jag gillar startnr 1 för då är det lixom över fort och jag hinner inte börja fundera. Nu funderade jag så klart lite över hur Xenas uppförande skulle bli. Skulle det bli värsta hopp och lek eller kanske rent ut av bollandes med koner och skyltar eller skulle hon slå mig med häpnad som vi inte kan ta en promenad utan att dra järnet efter diverse saker så en hel rallylydnadsbana kändes intressant.  Ja det är här den tokiga matten kommer in som vi inte har tränat in några moment och Xena har aldrig sett en rallylydnadsbana eller gjort saker en längre tid utan godis. Men vi har tränat på postion och fotgående under sommaren, inte jättemycket utan någon minut här och där och på att det är en rolig grej. Jag tycker faktiskt att jag har lyckats rätt bra om man ser på filmen :) 

Xena slog mig verkligen med häpnad. Ja visst kopplet är sträckt lite här och där och hon är ute på lite egna utflykter men hon kommer lätt tillbaka och hon tyckte att det var roligt. Jag skulle ha gått tydligare i slalomen så som jag tänkte i banvandringen men det gjorde jag inte sedan. Fyyyyy matten som inte skötte sig. Att 270 svängarna blev knasiga är inte alls konstigt som vi inte har gått en enda sådan sväng och de är svåra att få till bra. Hon gick att springa med utan att hon totalt ballade ur och mest nöjd är jag faktiskt med serpentin gåendet. Det kändes riktigt bra och hennes attityd. Så nöjd över min tjej som gjorde ett fantastiskt bra jobb trotts att matten fick en sådan knäpp ideé trotts att hon inget kan. Men ibland ska man inte vara rädd för att se vad som kan hända utan det är bara att köra och nu vet jag faktiskt lite var vi står i sammarbetet. Och jag tycker att vi har en väldigt bra förutsättning för framtiden. Så stolt över min tjej som sedan sov tungt när vi kom hem. Vi diskade oss som jag tog och busade upp henne innan vi var av planen men det var det fasiken värt som hon var så förbannat duktig

Astrid då jag hon är ett kapitel för sig hahaha. Så laddad och så fin och så hungrig. Som en haj på jakt efter små sälar då menar jag mina fingrar och korven. Jättefin kontakt hade hon och jättefint fotgående med massor av attityd. Inte precis perfekt men så som jag vill ha dem med fart, sammarbete och en otroligt glad svans som svänger. Sedan när man har det så kan man börja kräva saker men vi kör bara på attityd. När det var tre steg bakåt så klättrade Astrid på mig som hon var så glad och sugen på korven. När jag visade henne med handen så hör jag snapp snapp snapp som hon tror att hon sak få godis. Ja hon är lite farlig men så rolig. Lyssnar så fint vad jag vill. Jag börjar allvarligt tro att en faraohund har sin bästa tävlingstid runt 6 år och uppåt som de då har mognat och då mera vill sammarbeta seriöst inte bara sammarbeta. Vi har växt ihop oss så att säga och nu är det bara roligt att vara med matten. Astrid slutade på en 2 plats och jag är så stolt över henne. Min duktiga lilla tjej som vill så mycket.

Bra kväll med andra ord och nu är jag laddad för mera träning :) Jag behövde en liten push känner jag och den fick jag igår :)

Filmen på Xena från igår.
 

Inga kommentarer: