tisdag 20 november 2007

Vilka gör nått sånt här???

Igår på första sidan i Avesta Tidningen stod det om en liten B-ponny som hade knivskurits och sedare fick avlivas på djursjukhuset Strömsholm.

Hon som skulle släppa ut hästarna på morgonen hittade den lilla ponnyn som var alldeles svettig och blodig under svansen. Ponnyn kördes direkt till Strömsholm där det konstaterades att stoet var så svårt skuren i underlivet att avföring hade runnit ut i buken. De beslutade att avliva ponnyn på en gång som det inte fanns någon räddning.

Man tror att någon har velat bedriva tidelag med ponnyn men som den var bakskygg så skar man den istället.

Det var meningen att B-ponnyn och dess unga ryttarinna skulle tävla SM i sommar 2008.

Nu har stallet som ponnyn stod i larmats.

Jag fattar bara inte hur en människa kan göra så här mot ett djur och känna njutning. Hur är den personen funtad i hjärnan. Vilken ångest den lilla ponnyn måste har känt och man ska inte tala om smärtan. Jag får ont i magen bara jag tänker på det.

Nej nu är det väll dax att Sverige skaffar en lag mot tidelag så man kan döma sådana här människor om man kommer på dem. Vad lever vi i för tid som inte har lagar om tidelag, stenåldern?

3 kommentarer:

Mirrekex sa...

Ja jag mår så dåligt över detta. Kan nästan inte tänka på det för då börjar jag gråta :(!

Sofie sa...

Håller helt med dig, det är förjävligt.

Anonym sa...

Det verkar helt klart ha en sexuell anknytning. Män gör de konstigaste saker. Jag undrar hur det känns att vara man och läsa om våldtäkter, tidelag och annat som män gör mot andra för att få någon konstig njutning.

Menar inte att kasta skit på hela manligheten men håll med om att de är skumma många av dem? 90% av alla som sitter i fängelse är trots allt män.