onsdag 25 februari 2015

Att gå rakt fram är väldigt svårt

Ja precis som rubriken säger så funderar jag hur svårt det kan vara att gå rakt. Mycket svårt hälsar Xena som inte alls förstår vitsen när man kan dra så långt till vänster man kan. Varför ska man gå rakt fram när allt intressant finns på kanten. Ja så ser alla våra promenader ut och när jag gör så hon inte kan dra hysteriskt till vänster ja då går hon och surar utan motivation framåt eller ja hon försöker så fort hon kan komma ner i diket igen. Förbaskade hund.
 
Nu är det så att jag vill testa drag i sommar och då är det en fördel om hundjäkeln går rakt fram och inte lever hela sitt liv genom nosen rakt ner i diket. Ja ni förstår problematiken. Men det ska väl gå att träna bort med dragselen på bara hon kommer på att det är skitkul att springa rakt fram. Eller så får jag fixa fram ett fiskespö med nått gott längst ut. Det skulle ju vara en förbaskad bra träning för dem båda två och bra för Tysons problematik tror jag.
 
Så om den förbaskade hunden och den hysteriska hunden kan koncentrera sig rakt fram så vill jag så klart även ha en sådan här.
 
 

1 kommentar:

Linda sa...

Vad kul att du har hittat draget. Härligt och roligt för båda. Prova att sätt ihop henne med en till hund så kan det bli lättare för henne att fokusera framåt i stället för dikena. Vad kul, vi kommer följa er och se hur det går.