söndag 8 februari 2015

Det sociala experimentet

Ni som har följt mig här på bloggen kanske vet att jag gillar att tävla och tycker att det är en stor del av mitt hundägande. Fråga mig inte varför jag tycker bara att det är trevlig och utvecklande. Sedan Tyson kom in i familjen har jag funderat vad jag ska göra med denna kille. Egentligen är det helt knäppt att jag har tagit hem en hund som är krypt och dessutom har problem med andra hundar. Vad ska man göra med honom lixom. Jag har funderat och funderat om han kommer att gå att tävla med.

Jag är egentligen inte den som är feg men nu har jag varit det. Jag har ingen lust att se min hund hoppa ut som en furie ur bilen och totalt skämma ut oss. Så för att kunna sluta fundera så anmälde jag honom till Nybörjarklass i Rallylydnad i Fagersta och igår tävlade vi då. Ja han fick absolut godkänt i uppförande eftersom han inte skämde ut oss alls. Låg tyst och nöjd i bilen, hoppade ur bilen utan att försöka äta upp någon hund. Gick inte bananas när han kom in i hallen och kände lukten efter andra hundar eller när han såg dem. Men vi kan inte säga att själva resultatet var att hurra över och det hade det inte varit även om jag inte hade diskat oss. Han nosade, ville fram fort till nästa skylt, ja det är bara att titta på filmen som är upplagd. Men jag är så nöjd. För han sköter sig extremt bra som jag inte har orkat träna in något moment och vi har aldrig gått så länge utan godis. Inte konstigt att han skäller lite på slutet. Så egentligen borde han ha vunnit i stället.

Xena hon tävlade också och gick som en liten klocka. Hon var väl inte direkt på hugget eftersom hon löper och typ kissade 3 meter innan hon gick in. Hon är egentligen bara intresserad av att lukta på kiss just nu och inte att göra en massa övningar. Men hon skötte sig så fint ändå. Stolt över min tjej.

Så nu ska vi lägga ner lite tid på träning. Ja för det är väl det som man måste göra för att lyckas :) Och jag är så glad att jag testade Tyson, nu vet jag att vi vågar anmäla till saker.

Jo Astrid var också med för jag tyckte synd om henne men sedan ångrade jag mig. Hon skällde typ hela tiden vi var där i bilen. Ja hon var inte nöjd med situationen :) 


2 kommentarer:

Christina Klosterberg sa...

Vad duktig du är och vilka framsteg med Tysom. Och givetvis även ett grattis till Xena.

Erika sa...

Du är ju så coool - tävla med Tyson! Och så söt och fin han var på plan! Det måste kännas underbart att allt runtomkring funkade dessutom. Mycket duktig liten dam du har också! Fett bra jobbat av er allihop.