fredag 20 februari 2015

K9 Nosework kurs

Förra veckan började jag och Tyson på nosework och det är verkligen så kul. Hade först tänkt gå med Xena men hon löper och Astrid vill inte så då föll lotten på Tyson. Jag var så nervös på första träffen. Fick först upp och kollade läget och ja en massa småhundar och alla typ skällde. Allt det gick helt emot vad han gillar. Bara att gilla läget eller åka hem, jag stannade kvar och tog upp mitt lok för trappen. Det satt hundar lite överallt men han gick bara in och skällde tillsammans med de andra.

På första träffen fick vi lära in att de ska lukta efter en lukt i burk och sedan fick de leta godis i lådor. Först slängde ledaren godis i en låda när de gick förbi. Nästa försök så låg det godis i lådorna men ledaren slängde i en godis som de såg för att de skulle komma igång. Tyson han kunde tänka sig att göra alla sök för alla hundarna på slutet. Superkul sa han och svansen gick hela kvällen. Men att vänta det är inte hans starka sida. Vi kan säga att den här gången backade vi typ hela tiden för att försöka komma undan att vi skulle stå still.

Träffen igår nr 2, Nu hade jag lite bättre självförtroende som det gick så bra första gången. Tog min hund och ångade upp för trappen och nu fick vi ett oj från en annan kursdeltagare. Ja Tyson han gör saker fort och med kraft. Det fick de inte se förra gången som han var fokuserad på köttbullen. Men igår visade han upp sig själv. Sa ingenting och var helt bekväm i situationen. Den här gången var kartongsöken lite svårare som det låg kartonger på varandra. Tyson tog det galant. Sedan fick vi lära in att de ska känna en lukt och belöna utan att de får äta upp lukten. Då låg lukten under en behållare med hål i. Sedan avslutade vi att göra sök med både kartonger och behållare. Det var lite svårare men han fixade det. När vi åkte hem var Tyson trött och helt röd i ögonen. När vi kom hem så låg han som en bulle i sin bur längst bak och var inte så intresserad av att gå ur bilen.
 
Men Tyson har skött sig så bra. Viftat på svansen och tittat på de andra hundarna med löst koppel. Vi har suttit lite på avsidan men fick samtidigt igår byta plats och träna mellan två andra hundar. Det skötte han så fint. Men något som vi måste träna på är passivitet. Han KAN INTE stå still.
 
Nästa vecka då ska alla tre med som sambon jobbar kväll. Det ska bli intressant.
 
 
 
 

2 kommentarer:

Unknown sa...

Å låter kul. Har själv anmält mig till Nosework i maj :-)

Erika sa...

Älskar ditt humoristiska sätt att se på Tyson som verkar vara knasig på ett alldeles underbart vis. Och kul att prova lite nya aktiviteter också!