måndag 4 april 2016

Freestylehelg för Karin Prytz

I helgen har jag och kamelerna varit på kurs hela helgen tillsammans med Märta och Ingvar och Anki och Idun. Det var verkligen varit en toppenhelg med en väldigt inspirerande kurs och vi har skrattat oss igen helgen. Nu har jag en bättre förståelse för hur man ska tolka låtar och vad accenter är. Min ny heelwork låt har hela fyra accenter i början, det ni :) Inget jag hade en aning om i fredags så helt nya lärdomar här. Vi har även fått lära oss att vi har en kropp som också kan göra saker när vi kör programmet med hunden. Så i lördags efter kursen var slut stannade vi kvar och torrgick en massa. Jag var helt slut efter att ha använt kroppen i olika rörelser med min pinne. Freestyle ska väl bara vara jobbigt för hunde trodde jag men tji fick jag. Vi förare ska komma ihåg låten, var vi ska göra tricksen och när vi måste kommendera hunden för att det ska tajma plus att vi måste röra på kroppen lite stillfullt. Hunden har ett lätt jobb hahaha. På lördagen fick vi även lära oss att hålla i en kon och gå samt att laga mat, snickra och måla. Att man kan gå i halv och heltakt samt att vi har armar som kan göra vissa saker. 

På söndagen så repeterade vi lördagen och gjorde olika kedjor som man kunde använda till accenterna bland annat. Sedan fick vi 10 minuter egen träning tillsammans med Karin och jag försökte få till att Tyson skulle backa runt mig i en cirkel. Vi har provat oss på detta förut men det har inte gått så bra men nu tyckte jag det släppte. Bara att komma på ett namn nu också till momentet och jag funderar på ben. Vi lyssnade även på min klass 2 låt till Tyson i heelwork och den fick godkänt så nu jäklar.

Kan varmt rekommendera en kurs för Karin Prytz, helgen var väldigt givande och nu vill jag nog gå en onlinekurs också för henne. 

Korten har Louise Glansberg på Glansbergs foton tagit




3 kommentarer:

Ann-Margret, Vinja o Bozza sa...

Vad duktiga ni är 😊

Erika sa...

Kul med allt ditt kursande! Kan tänka mig att freestyle är en rolig gren att verkligen gräva ner sig i.

Sofie sa...

Freestyle är verkligen superroligt att hålla på med