måndag 28 mars 2016

Vi slog till och gick milen

Det var ett tag sedan kamelerna klämde milen men igår söndag var det dags tillsammans med Anna, Elza och Nitho. Vi kan inte säga att det gick fort i början men vi ökade lite på mitten för att minska på slutet men det var en skön promenad med många skratt. Promenden var så där ociviliserad som den brukar vara när vi går lite kaos med andra ord.

I varjefall så testade vi på att springa lite med hundarna igår där på mitten av promenaden i helt fel kläder men rätt skor hade vi i alla fall. Anna ville testa om hon kunde få Elza och dra och sprang iväg nått som jag högljutt protesterade emot då jag inte fixar att springa med två kameler som börjar dra som helvete. Så det slutade med att vi böt lite hundar. Anna fick låna Tyson och jag tog Nitho. När Anna sprang iväg utan Nitho blev han förbannad och började låta lite men det var ju bara att hålla i och låta honom springa sist efter Xena och Astrid. Sedan böt vi igen då Elza inte ville springa på ändå. Så då tog jag tillbaka Tyson och Anna fick Xena och nu fick Anna jobba lite. Xena drog och matade på med bakbenen som hon inte hade gjort annat i sitt liv. Anna fick hålla emot och mina två sprang också på fint först och agerade lite hare till Xena. Till och med Astrid sprang med glädje vilket aldrig brukar hända. Vi bestämde oss för att testa detta igen med passande kläder och utrustning. När vi närmade oss slutet på promenaden så var Tyson trött, borta var den luftiga gången och nu gick han med mer lufsiga steg. Öronen var lite på halvkvart och sedan sov han gott resten av dagen. Det gjorde även de andra två men Astrid verkar vara lite speedad så hon var inte trött. Tanten på 9 år somnade inte som en stock på en gång.

Sedan är det intressant när man går promenad och möter personer med hund, vad ofta de inte vet vad de har i kopplet. I går mötte vi ett äldre par med en terrier som var allt annat än vänligt inställd. Terriern började huka sig när vi skulle mötas och började naturligt vis skälla och då gick Tyson igång och började skälla men han var aldrig arg men det var terriern som visade upp alla sina fina tänder och lät så där fint. Kvinnan hon bara log och tyckte att båda hundarna var roliga. Ja vad ska man säga, Tyson släppte i varje fall terriern fort efter den hade gått förbi och blev sig själv igen.

Anna busade lite med sitt gäng

Sedan kom det obligatoriska trasslet med kopplen






Inga kommentarer: