tisdag 8 mars 2016

Vi tog oss nästan över trädtopparna

I helgen som var så besökte vi Karlskoga för att medverka på Storfors hundklubbs freestyletävling. Jag  funderade mycket hur jag skulle anmäla till den här tävlingen men till slut bestämde jag mig för att få alla i och jag är så nöjd att jag gjorde det. Så hundarna gjorde fyra starter var under helgen. Två starter i freestyle och två starter i heelwork to music.

vi kom ner till Karlskoga på fredagen och boade in oss på ett mysigt litet hotell där vi typ var de enda gästerna. Mycket skönt och vi trängdes på nätterna jag, Tyson och Xena i en 80 säng. Lite trångt men ja ja det gick ju faktiskt och var ändå rätt mysigt. 

Men på lördagen var det dax för heelwort to music och Xena var lite seg i första starten men inte så konstigt då hon antagligen var bajsnödig. Hon är väldigt svår att få att göra nr 2 när vi är borta så hon fick helt enkelt skylla sig lite själv då hon hade blivit ordentligt rastad innan vi åkte till tävlingen men hon bajsade sedan innan start nr 2 och då var hon mycket piggare. Tyson han hade det roligt då han i första starten nös och nös sig igenom hela programmet kan man säga. Han gör så när han blir för glad. I start nr två trodde jag att han skulle kunna hålla sig men så började han ingen på mitten och faktiskt nös bort sitt resultatet.

På söndagen var det dax för freestylen och Xena var så duktig i första starten och i andra starten strulade det lite men hon var mycket mer på än på lördagen. Tyson han skötte sig i en start och i andra starten så gjorde vi helt olika saker han och jag. Men han hade så roligt. Han går verkligen igång på fart och ja han kunde verkligen inte hålla sig. 

Så vad fick vi med oss hem
Heelwork to music: Xena fick en uppflytt och har nu en uppflytt kvar till diplomet. Den tänker vi försöka ta i Skarpnäck. Tyson fick ingen uppflytt men han visade alla sina olika färdigheter som att skälla, nysa och bara hoppa runt som en kalv.

Freestyle: Tyson fick här en uppflytt och på start nr 2 bestämde han att vi skulle ha ett nytt slut. Han ska sitta mellan mina ben med huvudet framåt men satte sig i stället mellan mina ben med huvudet båkåt. Så himla charmig. Xena fick 2 uppflytt och har nu titeln FD I som första faraohund i Sverige så vi har skrivit lite historia i helgen. Himla roligt. 

Utvärdering: Hade jag hunnit träna lite i veckan innan vi åkte så hade kanske inte Tyson ballat ur så mycket. En sak som jag verkligen ska testa till nästa gång då han har ett stort aktivitetsbehov. Det hade varit roligt med 4 diplom som chansen fanns där när vi anmälde men jag är så nöjd med att vi fick med oss 1 diplom hem. Jag ger nu inte upp utan vi kämpar vidare och nu funderar jag på ett KLASS 2 program till Xena i freestyle. 


Inga kommentarer: