onsdag 6 januari 2016

Då har vi varit på kurs :)

De två dagarna i Kungsör gick fort och alla kamelerna skötte sig väldigt bra. Det var bara Xena som gick kursen men de andra två var med som maskotar eftersom det inte är det lättaste att få hundvakt. Men alla skötte sig fin fint och inte så mycket utskällningar bjöd på de heller. Xena kämpade på bra fast hon var trött och egentligen mest ville lukta på mattan som  hon är på väg in i löp. Men den här gången blev det inga markeringskissar fast hon kanske kunde tänka sig det. Tyson sa bara ett ont ord på två dagar till en liten chihuahua som skällde ut oss på lunchkissen. Han  kunde verkligen inte ta att han fick skäll annars var han som lugnet själv och hetsade inte upp sig över de andra hundarna. Astrid skällde ut några men lugnade snabbt ner sig när man sa åt henne och såg att jag var i närheten. 

Så vad bjöd kursen på. Ja det tänker jag inte riktigt berätta mer än att jag fick många nya tanker att fundera runt.
Något jag ska fundera på är.
  1. Hur går jag banvandringen och hur ska jag tänka när jag går banvandringen
  2. Hur kan jag använda mig mer av hjälpmedel för att få in rätt positioner
  3. Hur reagerar jag om det blir fel på träning och tävling
  4. Hur ska jag bygga träningsbanor för att utvecklas
  5. Framför allt ska jag fundera på att ta privatlektioner då de 10 minuter vi fick i personlig vägledning gav så mycket för oss. 
  6. Vilka kommandon och tecken använder jag mig av och behöver jag byta eller behöver jag vara tydligare.
Ja det blev många tanker och det var roligt att se utvecklingen hos mig och Xena bara på två dagar. Konstigt att så mycket kan hända bara med lite funderingar, förändringar i beteende hos mig själv och tankar från andra. Ja det var en givande kurs och jag måste sätta mig ner och renskriva allt jag skrev ner för att få en tydlig bild i hur vi ska utvecklas framåt på ett bra sätt. 


2 kommentarer:

Sofia sa...

Ibland kommer man hem med fler frågor än svar, men det är ju så kul och nyttigt att gå kurs. Ställa dom där frågorna som kan hjälpa en vidare :-)

Sofia
www.echosierra.se

[Anna] sa...

Vad roligt och intressant! :) Speciellt hur man bygger en bana för att utvecklas är någonting jag behöver träna på!!