söndag 13 december 2015

Älvsjö hundmässa

Jag är så glad att jag blev frisk så jag kunde åka till hundmässan iår. Jag hade lite incheckningskort som jag behövde lösa in och det känns som jag aldrig kommer iväg men i år så. Jag började med att köa ett tag till parkeringen, tutta på en bil som trängde sig förre och bestämde mig för att åka ännu tidigare nästa år om jag åker dit. Jag är inte så förtjust i själva ljudnivån som är på mässan och var faktiskt rätt glad att Xena inte var med. Vi ska börja med någonting mindre nu när vi ska ut i ringarna igen 2016. Domaren var också snål med att dela ut ck och gav högst två i varje klass ck så de som blev placerade i bästa hane och tik är nog väldigt nöjda.

En stor anledning till att jag åkte till mässan var för att jag visste att Maysas dotter Inka skulle visas. Hon var så lik sin mamma och syster och i väldigt fin form. Hann tyvärr inte hälsa på henne eftersom hon skulle tävla i juniorhandling men det var så kul att se henne och jag fick en tår i ögat. Så glad och så fin. 



Sedan charmade basenjin Petra mig. Vilken underbar liten tjej det var som var så kontaktsökande och gosig. Basenjis kan vara lite vresiga men det var inte Petra och jag har även träffat hennes mamma Yra som jag också verkligen gillade när jag träffade henne. 

Sedan hejade vi på Elza och Anna som tävlade i mästarklass på mässan. Jag tycker att de var superduktiga i denna miljö och gjorde en jättefin runda även om de inte var godkända i slutändan.

Sedan avslutade vi med lite shopping. En hundkalender så jag kan planera min träning 2016, en tröja för mina incheckningskort, en hoppfällbar vattenskål som lätt får plats i väskan och en apport som vi ska använda oss av i rallyn samt att de hade extra pris på saker från djurapoteket så det blev grönläppad mussla och laxolja som Märta var så snäll och köpte till mig när jag glömde. 

1 kommentar:

Mathilda Adamsson sa...

Kul att träffas, fick faktiskt lite ont i magen på vägen hem när jag kom på att du faktiskt inte hann hälsa på Inka. Hon vart lite hastigt inkastad till Juniorhandling SMet så det blev lite som det blev. Jag hoppas dock att vi träffas mer så du verkligen kan få hälsa på henne & även se att knäppheten har ärvts. Kanske kan få till någon farao/cirneco träff i sommar? :)