lördag 26 april 2014

Vi fick inte MVG idag

Idag var det dax att åka till Västerås för att göra sista inomhusutställningen inför sommaren. Jag brukar trivas i Västerås och gjorde det också idag. Jag tycker att det är en trevlig utställning och trevliga ställen att rasta hunden på. Visst, ljudnivån är även här hög men den går att stå ut i.

Dagen till ära hade jag bytit kläder som sambon tyckte jag såg ut som en tant på kortet från förra utställningen. Jag vill ju inte se ut som en tant och jag gillar inte kavaj så där jättemycket, känner mig instängd. Så idag ledigt klädd i chinos och en vit skjorta och även andra trosor. Annars har jag ett par turtrosor. Så bort med allt som skulle kunna innebära tur i det här sammanhanget :) 

Med på tillställningen idag var också Astrid och hon var så lycklig över att hon var med så hon skällde sig hela vägen in på utställningen till där vi skulle vara. Hon skällde sig även hela vägen ut när vi skulle gå en promenad. Lycklig Astrid betyder en högljudd Astrid. Ja man får lixom stå ut som hon inte går att få tyst på. Astrid fick även hon ringträna lite och köra lite rallyövningar inne i bandyhallen. Mycket glad och förväntansfull. 

Så var det dax för själva prestationen av mig och Xena. Jag tycker att vi skötte oss väldigt bra och Xena blir bara bättre och bättre MEN domaren idag tyckte inte om juvelen. Så domaren hamnar på svarta listan tillsammans med sin man som även han har gett Xena Very Good. Nu är jag partiskt, men det finns ju ingen vackrare kamel i mina ögon och ett Very Good är hon inte värd. Men men idag tyckte domaren så och ja det var inte mycket som var bra på Juvlen. Jo svansen var tydligen fin ;) om halsen var bra jag kan inte bestämma mig angående.

Bra storlek, feminin, Behöver lite mer utfyllt nosparti under ögonen och en lite kraftigare underkäke. Lång hals, Kunde ha lite längre bröstkorg, Behöver lite mera vinklar i fronten. Bra svans. Aningen för uppdragen buklinje. Behöver kraftigare bakbens rörelser. 

Om man då tittar på kritiken från förra helgen från Stockholm kan man ju inte tro att samma hund beskrivs.

Rejäl typ med bra linjer, Välformat huvud, kan fylla ut något under ögonen. Väl ansatta öron, Något rakt isatt hals, stark överlinje, välkroppad, står över mycket mark, stark välkroppad. Bra tassar, rör sig starkt och effektivt. välvisad

Det är klart att hundar kan vara i olika form för dagen och idag kanske inte var Xenas bästa dag men fan nej ett Very Good ska hon inte ha. Fast bitter vet jag inte om jag är mera besviken. Men nu blir det nya tag och jag är jättenöjd över min tjej som stod väldigt fint i dag och lät sig hanteras utan problem fast hon protesterade lite förra helgen. Jag tror vi har framtiden för oss men nej den här domaren kommer vi att undvika i framtiden. 

Utställning är ju en bedömningssport så det är bara att stå ut. Men nu ligger finaste kamelen i dalarna och sover i soffan. 

Dagens glädjestund var i alla fall Cerstin som äntligen fick sitt efterlängtade cert på sin fina Vera som jag även har visat lite tidigare. Mycket söt och fin hund och jag är jätteglad över att hon blev Champion idag. Hipp hipp hurra för Vera idag.

Inga kommentarer: