söndag 20 april 2014

Rally och utställning på samma dag

Igår lördag åkte jag och Anna till Kista för att prövak lyckan både i utställningsringen och på rallylydnadsbanan. Anledningen till att vi båda anmälde till rallyn var för att den var i samma lokal. Två flugor i en smäll.

Men för två veckor sedan fick jag reda på att jag var 7 reserv och i samma veve fick Xena sin allergiska reaktion. Så vi la tränandet på hyllan som jag tänkte att vi kommer aldrig att komma med och som hon var orolig i magen. Kändes inte ok att proppa i henne en massa godis då. MEN i torsdags kväll kom mailet som jag egentligen inte ville ha, att vi kom med. Så på fredagen hade vi en snabb lektion i ligg och gå runt som hon har svårt för det. Den kom även med på tävlingen och hon fixade den, stolt matte även om det var snett och vint.

Vi fick starta som 2 hund och Xena var mycket okoncentrerad och gick hit och dit. Luktade, åt hår, kollade på folk och ja var inte med sin matte. Men hon gjorde alla momenten även om det var massor med fel. Det var 40 startande och 28 blev inte godkända så vi kan nog säga att det var en svår miljö att tävla i. Vi kom på plats 24 med 29 härliga poäng. Mitt mål med starten var att inte diska oss och det gjorde vi inte heller. Så jag är faktiskt nöjd med vår debut i en väldigt svår hall.

Foto av: Emma Wittlock

Utställningsmässigt så gick det bättre. Tyvärr tyckte hon att domaren var lite för kladdig och jag fick hålla i henne men hon viftade sedan på svansen så det var bra och gick fram till domaren. Vi slutade som BT-3 med Cacib så nu har hon sina två svenska Cacib från unghundsklass. Väldigt skoj och nu lär vi väl med tiden ta oss till något annat nordiskt land att ta två till. Eller ja hon behöver 1 cacib i två olika nordiska länder för att bli internationell champion. Men det är inte så bråttom känner jag.

Foto av: Saori Wohlin

Mycket nöjd med dagen även om vi åt en himla äcklig hamburgare på Mc Donalds.  



Inga kommentarer: