måndag 17 juli 2017

Violcupen i Flen i dagarna två

För ett tag sedan bestämde jag, Anna, Emelie och Johanna att vi skulle medverka i Violcupen i Flen och köra lydnad med våra faraohundar och tävla i lag under namnet Team Fy Farao. Vissa var lite motsträviga till att tälta men i fredags var vi på plats med våra tält för att tävla i dagarna två. Det roliga var att vi alla var tjejer och alla våra hundar som medverkade var hanar och de var Tyson, Silver, Poncha och Allan. Vi hade även låtit trycka upp tröjor med texten Team Fy Farao och halsband med samma text. Tyson kunde tyvärr inte ha sitt halsband då det var lite för litet. Men det är svårt att beställa fasta Halsband och få dem som man vill.

Natten till lördagen var kall och jag är glad att jag och Tyson sov på luftmadrass och hade två sovtäcken som vi kunde kramas under. När vi vaknade var solen framme och det kändes att det skulle bli en varm dag. mycket riktigt det blev en mycket varm dag och när vi skulle in var det snorvarmt på planen. Tyson kämpade på bra och nollade bara apporten. 

Startklass Betygen blev dag 1:

Följsamhet: 6,5 poäng
Inkallning: 5,5 poäng
Sitt under marsch: 7,5 poäng
Apportering: 0 poäng
Fjärrdirigering: 8.0 poängen
Hopp över hinder: 7,0 poäng
Helhetsintryck 7,0 poäng
Domarens motivering var att Tyson var tveksam och att jag gjorde många dubbelkommandon och att han var lite olydig mellan momenten. 
Vi slutade på 116 poäng

Vi avslutade dagen med att gå en promenad i det varma vädret och efter det fick Tyson en skön dusch och sov sedan gott i tältet medans vi slogs mot myggen. 

Natten till söndagen var varmare och det tackar vi för. Tyson var dock trött och ville knappt gå upp på morgonen. Han är annars en hund som studsar upp när vi vaknar med ett gott humör. Det var inte riktigt så den här dagen. Men vädret var bättre då det var lite svalare men fortfarande sol ute. Kändes bra när vi värmde upp men när vi kom in på planen så var han trött. Vet från gamla erfarenheter att Tyson blir trött dag två av alla intryck men vi kämpade oss igenom hela tävlingen

Startklass Betygen blev dag 2:

Följsamhet: 5,5 poäng
Inkallning: 5,0 poäng
Sitt under marsch: 6,0 poäng
Apportering: 0 poäng
Fjärrdirigering: 8.0 poängen
Hopp över hinder: 6,0 poäng
Helhetsintryck 7,0 poäng
Domarens motivering var att Tyson var ofokuserad och att jag jobbade bra för att få honom med mig runt. men att jag fick använda mig av kraftiga dubbelkommandon.. 
Vi slutade på 104 poäng

Jag är jättenöjd med helgen. Det var en stor störning att tävla i Violcupen även om vi körde inhängnat så körde de klass 3 precis utanför inhängnaden. Vi hade som mål att fullfölja tävlingen och att han skulle ta apporten och det gjorde han båda dagarna. Han tog den och släppte den men det gör inget då jag bara ville att han skulle ta den. Nu jobbar vi vidare med apporten. Nått som vi även ska jobba vidare med är att träna på okänd plats då han så lätt tappar fokus om han känner nya lukter. Jag är jättenöjd med vår prestation från helgen och med hur han hanterade helgen med alla hundar och att sova i tält. 

Så hur gick det för lag Team Fy Farao, jo vi kom inte sist men vi fick en fin 8: placering. Nu tar vi nya tag och så återkommer vi nästa år eller tidigare på någon annan lagtävling. Alla kämpade på fint båda dagarna och jag passar även på att gratulera Emelie och Poncha som fick diplom i startklass under helgen. 


Anna Rasmussen och Antefa´s Willow Wasp "Silver", Sofie Fahlin och Vaskurs Tyson Gay Skumpansson "Tyson", Emelie Arwinge och Alex Flaming Storm " Poncha", Johanna Vanderud och Antefa´s Wasaruh "Allan"




Inga kommentarer: