onsdag 15 juni 2016

Träningstävling i lydnadsklass I

Idag har vi roat oss med att träningstävla på vår hemmaklubb Borlänge BK. Bra väder och inte så farligt med mygg. För att inte alls ha tränat lydnad så tycker jag att det gick över förväntan och jag gillar att göra saker för att testa oss hur vi ligger till. Absolut inte över 160 poäng men med träning så kan nog i varje fall Xena kamma hem ett första pris. Tyson har mer potential men som jag inte tänker lägga platsen så kommer vi inte upp i 160 poäng eftersom den är värd 40 poäng. Men jag känner inte att det gör någonting bara man har roligt. Självklart belönade jag under tiden när de gjorde nått bra för att det skulle vara så roligt som möjligt när vi inte har uthålligheten eller intränade moment.

Xena var först ut var platsliggningen och hon rest sig precis när tiden var slut. Väldigt impad då vi inte har tränat det med andra hundar men jag gick endast ut i kopplets längd. Vi gjorde en bra linförighet. När hon är koncentrerad så går hon riktigt fint men släpper i svängarna och har inte uthålligheten för att göra en hel linförighet utan belöning. Läggande under gång är verkligen nått att träna på då hon är som en sengångare och bugar innan hon lägger sig ner. Inkallningen var klockren förutom slutingången men det går ju att träna. Ställandet är ja en stor svaghet precis som läggandet. Men inte alls konstigt då vi knappt har tränat på det. Apportering, hon tog faktiskt apporten och vid hindret hade hon ett riktigt sug och tänkte hoppa själv. Hoppade sedan fint men behöver mycket hjälp för att hoppa över.
Men jag är mycket nöjd med insatsen och hon var glad under hela rundan och jobbade på väldigt fint.

Tyson gjorde en jättefin linförighet så länge det gick rakt på då han har svårt att svänga och ligger lite för långt fram i fotgåendet. Läggandet var klockrent han lägger sig direkt vid kommando och gör det så vackert. Allt kändes så bra att jag vågade att lämna honom vid inkallningen och gå ut nästan full längd. Han satt fint och väntade tills jag kallade in honom. Ställande kan han inte alls och apporten ville han knappt bita i men gjorde det lite fort, Hindret sprang han först förbi men hoppade sedan. Vi testade hindret första gången idag så jag är djupt imponerad.

Summa summarum. Jättenöjd med båda rundorna även om det skulle ha varit låga poäng men för oss var det 10 poängare och Tyson var lös under alla momenten utom linförigheten och platsliggningen som vi avstod. Det bästa var att han inte hade några planer på att springa iväg. Jag busade heller inte upp honom efter momenten utan vi försökte behålla fokus och lugn. Xena jobbade så fint och var så glad. Jag var också väldigt nöjd och tydlig och ja det är så jag måste vara för att det ska fungera.










Inga kommentarer: