söndag 19 juni 2016

Avgudar tyson

Hela veckan har jag sagt till Tyson att jag älskar honom men att jag kommer att avguda honom om han sköter sig i helgen. Gud vad han tog mig på orden och så han skötte sig.

Förra året kämpade vi oss igenom 12 rallytävlingar i nybörjarklass. Vi gick från låga poäng upp till 84 och 85 poäng på vår 6 och 7 tävling. Då trodde jag att det hade släppt för oss men så diskade vi oss på tävlingen efter då han tog en vända över bandet. Hade han inte diskat oss så hade vi haft över 90 poäng då det bara var en sväng och målgång kvar efter missödet. Men efter den händelsen så dalade poängen igen och vi fick verkligen inte till det igen. Så vi skippade rallyn och körde annat under  nästan ett år.

Men så fick jag för mig att vi skulle testa igen och anmälde honom till en dubbelstart igår lördag. När vi vaknade så regnade det massor och regn är verkligen ingen favorit varken för honom eller för mig men vi åkte mot Fagersta kennelklubb som även Xena var anmäld i avancerad klass.

När det var dags för oss så var jag nervös men försökte tänka att det bara var han och jag i bubblan. När vi tänkte gå in så förlorade jag kontakten med honom och smart som jag var så gick jag inte in utan tog en sväng till  och då var han med mig och jäklar vad fint han gick. Han gjorde precis som jag ville och ingen ansats till att springa iväg för fort. Andra starten gick mycket sämre och han var mer gasad men jag tror faktiskt att han var trött i huvudet.

Xena var seg som kola och jag skulle ha följt magkänslan och inte startat henne i regnet då hon inte gillar det. Jag tyckte även så synd om henne att jag råkade diska oss i honnören då jag klappade om henne. Eftersom jag redan hade klappat henne så klappade jag henne massor. Två inte godkända rundor fick vi och det är bara att träna vidare :) Sitter hemma och är arg för att jag inte gjorde två belöningsstarter med henne.

Men Tyson då, jo han slog till med 96 poäng och en 3 placering  och kammade hem titeln i först supersnygga rundan. Vilken kille han är och när han sköter sig är han så jäkla fin. Så roligt att hamna på pallen synd bara att de inte hade någon pall eller tog placeringskort. Ja ja man kan inte få allt. Andra rundan var 84 poäng och jag är supernöjd med den. Han har inte gjort en godkänd tävling under 80 poäng så himla stolt. så nu satser vi på att starta fortsättning under året. Ska bara hitta en tävling som passar honom.

Så nu avgudar jag honom :)



1 kommentar:

Erika sa...

Grattis! Så duktiga ni är!!