söndag 28 juni 2015

Upp som en sol och ner som en pannkaka

Ja så kan man verkligen beskriva den här veckan i bra ord. 

I onsdags var vi och tävlade rally på Falu brukshundklubb och båda hundarna gick SUPERBRA. Xena var taggad fast hon löpte och gjorde en jättefin rund och slutade på 87 poäng och vann sin klass. Känslan som fanns under tävlingen var jättebra och jag tyckte allt allt flöt bra. Tillbaka var den glada svansen och ja hon missade sitt, gå runt. Så 10 minus poäng på den blev det. Men hon har humor tjejen som hon förs satt sig och sedan la sig och satte sig igen innan momenten var slut. Det gjorde även att vi fick en glad gubbe i protokollet. Jag är jättenöjd med resultatet som vi har svårt för detta moment då hon gärna vill följa med matta runt.

Tyson var också supertaggad och var lite gruffig innan vi skulle gå in men struntade i folk och hundar när vi gick in på banan. Även han drog på sig 10 minus på samma skylt som systern och jag vet att vi måste träna mer stadga. Men han blev lite ivrig i tysksvängen och sprang runt skylten och ut från banan och in igen som skylten stod nära banbandet. Så han fick en diskning två moment från mål. Men känslan med honom var fantastisk, Hela hunden flöt fram och tyckte att det var superkul. Det roliga var att han hade samma poäng som Xena när  han diskade sig och bara det var ju superkul. 

KÄNSLAN VI HADE I ONSDAGS VILL JAG HA IGEN

Igår lördag styrde vi då kosan mot Fagersta och jag var inte alls sugen på att tävla. Xena var anmäld och hon blev superhalt på fredagen och det var inte borta i går lördag så ingen tävling för henne. Så jäkla synd då vi börjar komma igång nu igen med glad svans och allting annat känns bra. Så jag var besviken kan jag säga. När vi kommer fram till Fagersta så var inte jag taggad. Banorna kändes så där roliga och jag var inte i form då jag även kände mig sjuk. Tyson kändes bra på uppvärmningen men vi kunde inte göra den ingången som jag ville på banan som det var ett avspärningsband i vägen. Så vi kunde inte jobba upp kontakten i fart framför ingången då det bara var en smal passage till starten. Problemet började redan vid startskylten han var på väg framåt och kontakten var inte alls där. Den var inte där under hela banan utan han ville lukta, gå på promenad kan man säga. Jag diskade oss självmant genom att försöka få lite kontakt med honom genom att peta till honom men det gick inte heller. Sista skylten var sitt spring och innan vi sprang i mål så strök jag honom över huvudet och sprang i mål. 

Bana nr 2 gick bättre men vid skylt nr 3 så tappade vi fokus igen, i spiralen så gjorde vi lite konstiga svängar som han sprang runt och ja vi fick 34 poäng tror jag på slutet. 

Nej jag kan inte säga att jag är nöjd men jag kan heller inte säga att jag är missnöjd som jag inte var på topp. Men både till Avesta och till Falun så åkte vi innan till platsen och busade och tränade och det gjorde vi inte till Fagersta och jag funderar om det också kunde ha med saken att göra. Han hade lixom redan kollat in stället. 

Men så skriver Pernilla min kompis så här i ett sms på kvällen, Tänka att Tyson nu mera kan slappna av så bra bland andra hundar sa att han till och med har tid att drömma sig bort lite ;) Det är så sant som hon skriver. Han var verkligen i sin egna värld igår och ville lukta in miljön och han var helt avslappnad faktiskt  när man tänker efter. Han är ju så duktig min kille och jag tror att han kände av att jag inte var med alls och gjorde som jag helt enkelt hahahahah

Men stort grattis till Pernilla och Wise som tog ett godkänt resultat igår, bara ett kvar nu för diplom. Fina Pernilla och den fina lilla kooikern eller hur det nu stavas :) 


Inga kommentarer: