söndag 21 juni 2015

Träning på brukshundklubb

Idag klockan tio på morgonen så for jag och kamelerna till Falu Brukshundklubb för att kolla in läget inför onsdagen. För på onsdag då har Tyson chansen att ta sitt diplom i rallylydnad nybörjarklass. Så idag har vi varit och tränat på den planen där banan kommer att läggas. Mycket duktiga var alla tre idag. När vi kom dit var det regn i luften men så helt plötslig kom solen och det bara blev sommar så där hux flux. 

Astrid fick gå igenom lite olika moment i nybörjarklass som vi ska skojtävla på specialen. Men mest fick hon köra agility och hon var så glad och duktig. balanshindret inga problem och inte heller vipbrädan med hjälp, däck och slalom. Slalomet var hon hon jätteduktig på och det verkar ha fastnat med många års vila. Hon gjorde sådana där snabba hopp och sidan som duktiga hundar gör. Försökte filma men då uteblev de snabba hoppen. Vi försökte oss även på den platta tunneln men vi körde den baklänges som hon inte ville gå in åt rätt håll. men baklänges gick jättebra. På slutet körde vi en liten banan med balans, däck och slalom och det gick att skicka henne. Helt fantastiskt det gick inte tidigare för typ 5 år sedan. Astrid var så nöjd efteråt. 

Xena, ja här märker man faktiskt vad matten har glömt att lära sin lilla raptor och det är att man ska sitta när man gör halt. Xena hon står så fint bredvid så massor med ris till matten som nu får ta tag i det här. Position, position så matten slipper säga sitt varjegång man stannar och visa med handen. Fy vad matten har slarvat. Xena fick sedan också testa på agility och hon hoppade faktiskt genom däcket utan att ta stöd. HELT OTROLIGT det kanske kan bli en agilityhund av Xena i alla fall. Annars så hoppar hon inte gärna över saker utan att ta stöd på allt. Vi har kört för mycket Dog Parkour kanske. Men hon var en naturbegåvning gällande slalom. Fattade galoppen direkt och tre portar inga problem så här första gången. Min lilla stjärna.

Tyson han skällde i bilen hela tiden de andra tränade för det var ju så OOOOOtroligt synd om honom som fick sitta i bilen. När vi hade tränat klart ja då försöker han att missa buren. Han vill verkligen vara med hela tiden och aldrig åka hem. Rallyn gick strålande. Först lite för mycket gas men sedan lugn och fokuserad. Han fick även testa balansen och det är ju svårt att hålla reda på benen när man är stor och väldigt fokuserad på köttbullen. Men det gick men kräver lite mer träning för att inte bli så ostadigt. Däcket det var så läskigt men det gick att hoppa igenom med lite övertalning. Inte alls lika kvick i huvudet som syster yster i slalomet och A-hindret var kämpigt men det gick. För söt min kille som gjorde sitt bästa även om han trodde däcket skulle äta upp honom

Väl hemma så fick de vara på gården och då hände något. Tyson la sig på filten flera gånger och kunde slappna av. Har aldrig hänt och det kanske aldrig händer mer heller så jag tog ett bildbevis.



1 kommentar:

johanna sa...

det är så kul med agility! så fina de är :)