onsdag 31 oktober 2007

Var tar tiden vägen??

Ja precis som rubriken säger var tar tiden vägen på morgonen.

Jag går upp kl 7 på morgonen för att jag ska hinna med vissa saker innan jag åker till jobbet kl 10,3. Så jag har alltså 3,5 timme på mig för att göra nått nyttigt. Ibland går jag upp med Peder och Ebba kl 6 men det är ju bara varannan vecka när hon är hos oss.

Så vad hinner jag göra... jo gå upp, rasta hundarna göra frukost och gå ut med hundarna igen. Sedan är det bara att sätta sig i bilen för att fara till jobbet. Så vad är det som stjäl tid på morgonen. Måste ju erkänna att det första jag gör förutom att gå till badrumet är att slinka förbi datorn och sätter på den. Varje kväll så försöker jag intala mig själv att inte sätta mig framför datorn nästa morgon. Men vad gör jag precis som en tjuv i natten smyger sig fram så är jag bara där. Trycker på den där förbannade blåa knappen och bara fastnar.

Så vad är det som tar sådan tid kan man fundera. Kollar mailen och om jag ska svara på nått så funderar jag och skriver och suddar ett antal gånger. Sen går jag in på mina forum, har begränsat mig och besöker bara två nu mer. Kollar runt lite och sedan kanske jag bara halkar iväg ut i cyberrymden och helt plötsligt så är kl 8,30 på morgonen. Då blir det fart för kl 9 ska jag och hundarna gå på långpromis för att jag sedan ska åka till jobbet. Så fram med frukosten och mumsar upp den alldeles för fort. Frukost ska avnjutat sakta och stilla tycker jag men aldrig på vardagarna kan jag lova. Sedan på med kläderna och ut i luften.

Varje morgon tänker jag att i dag ska jag sätta på mig några snygga kläder och kanske sminka mig lite. Men varje morgon ser precis ut som alla andra. Jag kommer till jobbet i vilt hår och några bekvämma kläder.

När ska jag ha diciplinen och inte smyga fram till den där jävuls saken och slå på den. Idag skulle jag tex ha diskat innan jag for till jobbet men det hann jag inte. Så ikväll när jag kommer hem får jag faktiskt skämmas.

Nej imorgon är en ny dag och då hoppas jag att jag har kurage att stå imot cybermakten ;)

Fortsättning följer........

Inga kommentarer: