måndag 16 juli 2007

Lure Coursing i Söderhamn

Sommarens första Lc tävling för mig och Maya gick av stapeln i Söderhamn.

Jenny som har italienare Teya och whippeten Vidja checkade in Maya igår kväll. Så jag och Maya fick lite sovmorgon. Du var guldvärd Jenny kan jag bara säga. Turen till Söderhamn gick snabbt och smärtfritt. Vädret växlade mellan varmt och molningt. Lite regn kom också ner men det är ju inte direkt ovanligt den här sommaren. Har det gått en dag utan regn ? Tror inte det faktiskt.

Faraonerna som skulle kämpa imot varandra var Kiri, Adam, Doris, Smeagol, Enya och en lite för tjock Maysan. I första loppet sprang Kiri och Maya. Adam och Enya och syskonen Smeagol och Doris fick möta krafterna mot varandra.

Efter första omgången var Doris först med Adam tätt efter. Maya låg på en säker jumboplats av alla raserna tror jag :)) Hon kämpade gott min Maysan hon sprang och hon sprang efter trasan. Men ibland stod hon nästan stilla tyckte jag. Var har Lc stjärnan tagit vägen kan man säga helt enkelt. Men jag vet hon finns där någonstans och kan blixtra till i framtiden.

I den andra omgången fick Maya och Kiri springa mot varandra igen. Doris och Adam, Smeagol mot Enya. Som Smeagol snavade ute på fältet och oturligt fick in munkorgen i munnen och inte fullföljde loppet blev han nollad. Enya gjorde en snabb upphämtning och sprang upp sig två placeringar och vann.

Ett stort Grattis till Enya som gjorde sin första tävling och fick Cert. Jag vet att matte Alexandra är mycket nöjd. Tvåa kom Doris som fick sitt sista Cert och kan titulera sig SLCCH nu. Trea Adam, Fyra Kiri och sist Maysan.

Mycket nöjd med dagen var vi ändå som vi inte förväntade oss någon superplacering. Trevligt sällskap och bra väder vad mer kan man önska sig. Astrid var också med och fick titta när hundarna sprang ute på fältet men hon fattade ingenting. Men snart så ska hon få prova och förhoppningarna är stora på Maysans lilla avkomma.

Maya fick föresten två nya springdräkter en röd och en blå. Så nu såg hon ut som den brottaren hon är.

Stort grattis till Jenny och hennes italienare som gjorde sin första tävling och blev BIF-4 av alla raser

Inga kommentarer: