lördag 16 juni 2007

Maya och Astrid på Avesta utställningen

Idag var båda Maya och Astrid anmälda till Avestas utställing som är en stor officiell utställing.

Astrid skulle tävla i valpklass för första och enda gången som hon sedan blir för gammal. De får bara tävla till de är 9 månader i den klassen. Maya skulle ut för första gången sedan hon har haft sina valpar. Championatklass är det som gäller för Maysan.

Vädret var helt underbart med mycket värma och sol. Men det mindre underbara var kanske hundarna. Astrid gafflade på som förra gången när vi var i Valbo. Maya var inte ett dugg bättre och skällde hon med. De andra som är där har duktiga icke dragiga hundar men inte jag. Men jag tror att man får skylla sig själv där :( Vardags disiplinen är kanske inte den bästa. Hade lite hjälp så jag kunde ägna mig hel hjärtat åt en hund i taget och det behövdes kan man säga. Trodde att Astrid skulle vara den bästa men där bedrog jag mig. Maya vara värre än värst hon ville bara äta godis och gnällde när hon fick se att Fisen fick. Fisen Astrid alltså ville bara kolla på andra hundar men lugnade ner sig efter en stund. Tur det kan man säga.

Så var det dax för Astrid att gå in i ringen som enda valp i rasen. Jag var livrädd för att hon skulle kasta sig bakåt när domaren skulle klämma och känna på henne. Men ett under uppstod hon fick båda klämma och kolla tänderna utan större problem. Sedan sprang lillfisen som en gud igen men vi ska tillägga att hon var själv den här gången. Inga andra hundar som störde koncentrationen.

Astrids kritik
Domare: Bister Soile
Typ och helhetsintryck: Utmärkt
Vällutvecklad snygg feminim tikvalp. Bra benstomme. Vackert huvud och uttryck. Mycket lovande överlinje. Välvinklad och välkroppad, Bra svans, Rör sig bra från sidan ännu lite lös fram. Utmärkt temprament. Bästa Valp

Så var det dax för Maysan paysan då. Hon var helt galen hon var galen i godis kan man säga. Inge fungerade som det brukar. Maya brukar vara en lätt hunda att visa men inte idag för hon kunde inte stå still och inte flytta på fötterna. Det hägrade bara godis i hennes hjärna idag. Hon visste inte vad stanna var utan fortsatte att gå. Men hon sprang glatt i ringen och det är inte vanlige med svansen som en antenn. Så det viktigaste idag vara att hon hade roligt och det hade hon kan man säga. Glad och pratit och noll uppfostrad

Mayas kritik

Typ och helhetsintryck: Mycket god
Kraftig tik som kunde haft mer elegans. Aningen grov skalle. Vrider ut frambenstassarna. Aningen sluttande kors. Mycket bra kropp. Rör sig trångt bak. Önskar bättre öron.

Så nu får vi se hur det går för Astrid i finalen ska snart springa iväg igen jag åter kommer. Risken finns att hon flippar ut när hon ska springa med flera hundarn men hon verkar även rätt mör så vi får se hur det går. Nu ska vi sova och slappa lite.








Inga kommentarer: