tisdag 8 maj 2018

Färskfoder

Jag har testat olika slags färskfoder i omgångar men varje gång har jag gett upp. En stor anledning är att jag själv inte tål lukten och ibland har fått springa på toaletten, ibland har hundarna matvägran.

Men under vintern när Astrid blev stel igen och matglädjen var inte på topp då började jag fundera på färskfoder igen och bestämde mig för att testa pondus. 

Sagt och gjort, jag åktr i väg och handlade en låda med köttkorvar. Tinade en korv och förberedd mig på att besöka toaletten men den luktade knappt nått. Halleluja vilken känsla att slippa dö på kuppen när hunden ska få mat. Astrid kastade sig över sin bit med väldig matlust och de andra kollade besviket på. Körde på några veckor och jag tyckte nästan direkt att Astrid blev gladare och mer rörlig för sin ålder. 

Började fundera på Xena som hade tunnat ur lite väl mycket under vintern och typ matvägrade. Började även ge henne pondus utblandat med torrfoder då jag vill att hon ska kunna äta båda. Efter ett litet tag såg man att hon hade börjat lägga på sig och hon åt även hon med god aptit. 

Tyson han har stått och kollat längtansfullt på köttkorven men inte fått nått men för en vecka sedan började även han vänjas in. I morse stod han länge och slickade skålen efter en större portion. 


Inga kommentarer: