lördag 19 maj 2018

Debut i mästarklass

Ibland måste man bara anmäla sig till en tävling och åka för att ens komma iväg. Så var det lite med den här debuten ska jag erkänna. Ibland vill man inte ge sig ut på okänt vatten och har diverse bortförklaringar. Min har varit att vi inte har tränat rally på bra länge. Så jag anmälde mig och tänkte att här ska tränas och gjorde några starka försök. Repeterade alla skyltar från nybörjare till avancerad på både höger och vänster sida men glömde typ bort mästarskyltarna.

Men jaja det var bara idag att bita i det sura äpplet och åka och göra två tappra försök till att inte skämma ut oss totalt. Vi fick ju ändå köra två mästarbanor. 

När jag tittade på banskisserna trodde jag att bana nr 1 skulle vara bra för oss men det var den inte. Xena gillar inte att sitta mycket och det var inte mycket sitt men tillräckligt för att hon ska tycka blähä. Men vi kämpade oss igenom och jag försökte tappert att ha koll byten, spinn och snurr samt att vara tydlig för henne. Jag sa lite fel kommandon,  Xena var inte riktigt på hugget och ja jag förstod att vi var långt från godkänd. Vilket vi också var. 

Bana nummer två passade oss mycket bättre. En bana med mindre sittskyltar och mer gåskyltar. Det visade sig också resultatmässigt då vi hade fått godkänt med de gamla reglerna. Xena var även på den här banan mycket mer på hugget och mer som hon brukar vara.

Båda banorna avslutades med mycket lek och godis. Även om vi inte fick så bra resultat så gjorde vi ändå vårt bästa i situationen vilket ska belönas. 

Så nu har vi testat och nu tränar vi på det som vi var dåliga på och kommer igen. 


Inga kommentarer: