söndag 8 januari 2017

Träningstävling i startklass

I tisdags åkte jag till Fagersta brukshundklubb för att medverka på en träningstävling. Halvvägs dit idiotförklarade jag mig själv då vädret var förskräckligt dålig. Det snöade massor och snön blåste rakt i rutan så det var som att köra i warpspeed. I varje fall vi tog oss dit hela och fina och sedan var det dax för själva träningstävlingen och vi skulle starta först. Jag brukar gilla tidiga nummer men just den här dagen kändes det inte så bra. Stressat från jobbet, dåligt väder och en hund som var laddad. Kan ju säga att han alltid blir laddad när jag är stressad :)
Tyson började på parkeringen med att berätta att han var där och sedan gjorde han samma sak när vi kom in i hallen. Han skällde och var ja noll fokuserad och jag var inte alls med i leken. Som ni förstår så gick det inte så bra. Vi nollade typ alla moment och fick kanske några poäng i fjärren. Ja ni kan kolla på filmen här nere hur det gick :D
Så vad tog jag med mig av det här. Ta aldrig in hunden utan ordentlig uppvärmning, se till att hunden är lugn utanför hallen, se till att ha hunden fokuserad på mig innan vi går in i hallen. Inget av detta var varken jag eller Tyson den här dagen. Men det är alltid bra att det går åt helvete ibland så man får ta och skärpa till sig lite. Det var nog många som funderade varför vi hade anmält till lördagen :) framför allt domaren som visste att vi skulle komma igen.
Hoppade in i bilen och körde i warpspeed hem i hela 60 km i timmen. Tog lång tid att komma hem men vi kom hem säkert och det är det viktigaste.

Inga kommentarer: