söndag 29 januari 2017

HTM- Satsning i Karlskoga

Igår var äntligen första träffen i htm-satsningen som jag ska gå för Pernilla Pöykiöniemi. Med på kursen är även bästa vapendragarna Märta och Anki. Man kan ju inte åka med ett skönare gäng. 

Vi började med en presentation och det var roligt att höra att många av de andra kursdeltagarna jobbade med människor och tyckte att det var en skön avslappning att träna hund på fritiden. Precis som jag med andra ord. Sedan var det roligt att höra om målen. Alla hade ungefär samma mål med kursen men Anki var helt klart värst med sitt mål. 

Sedan gick vi igenom olika sätta att belöna och vad man kan ska tänka på. Vissa saker gör vi och andra saker gör vi inte men vi ska börja använda oss av det då hundarna kommer att få en bättre förståelse för uppgiften. Ska nog även göra en bullet journal till hundarna men en enklare variant

Sedan började själva övningarna. Vi fick bestämma hur vi vill att positionerna ska se ut vilket tempo vi vill ha på hundarna, göra ett kort kort program och visa upp det på olika sätt samt att få läxan förklarad som ska vara klar till nästa träff. Jag tänkte göra läxan på båda hundarna och även försöka göra freestyleläxan som den andra gruppen fick på Xena. Det blir att ligga i och planera sina dagar under tre veckor nu så man hinner med.  

Jättenöjd med dagen och Tyson skötte sig perfekt. Han och jag sov en stund i buren tillsammans så det gick lätt att köra hem sedan :) 

Men det viktigast och största framsteget vi gjorde var att jag vågade släppa lös Tyson när vi gjorde vårat kortkorta program. Kopplet runt halsen men han var lös och sedan ballade han ur man han sprang bara runt mig. Duktiga killen som sedan somnade skönt på husses arm när vi kom hem. 













Inga kommentarer: