torsdag 3 oktober 2019

Prestationsångesten kommer smygande

Prestationsångest är min värsta fiende och känner så väl igen

Vill bara banka någonting hårt i huvudet på mig så känslan av att jag vill prestera försvinner. Jag vet att denna känsla inte alls är bra för mig, hundarna, vår träning eller vår prestation. Snälla försvinn illa kvick så börjar vi tänka positiva tankar i stället.

Prestationstankarna kom direkt jag började tänka på vår framtida debut i freestyle klass 3 som också närmade sig med stormsteg. Jag hade inte fått till ett program men jag hade  varjefall en tanke och ett tema och jag visste vilken musik som skulle klippas ihop. Sedan börjar vi tänka på tricks och det är då hela hjärnan knyter sig som en trasligt garnnystan. Jag fick inte fram några ideer och känner frustrationen komma krypande. 

Men nu har jag och hjärnan kommit överens och vi ska göra ett program som passar Xena som vi sedan utvärderar. Jag gissar att det är för enkelt för klass 3 men samtigt är det ett program som får oss att må bra. Känns som att det är den viktigaste känslan just nu för att vi i huvudtaget ska komma ut och debutera bland eliten. För vad gör det om vi kommer sist eller om vi gör bort oss totalt vi har i varjefall debuterat och det ska bli så roligt, spännande och läskigt på samma gång.

Tyson ska också starta och det är första starten på över ett år för honom i freestyle. Har även här försökt bygga ett program som passar honom och hans fart men samtidigt är det ett vågspel då han går igång på fart. Vi får se om hallen står kvar efter hans starter. Han har även börjat skälla så in i bomben men det får vi ta tag i efter helgen då jag inte vill ha en skogstokig hund som springer runt och tycker livet leker samtidigt som han skäller så alla blir döva. Men vi hoppas att han kan hålla sig i skinnet så han kan få sitt diplom i klass 1 nu och det kommer han att få bara han inte börjar nysa hysteriskt för då tappar han alla hämningar hahahaha.


Inga kommentarer: