måndag 25 februari 2019

Freestyle i Kungsör

På grund av prestationsångest blev det förra året bara en start i freestyle klass II. Jag har fått arbeta jättemycket med mig själv att släppa prestationstankarna och bara tänka på vad vi kan och var vi är utan att jämnföra oss med andra. Det är väldigt svårt men det har varit nödvändigt för att vi ska komma vidare. Jag har fått banka in i huvudet på mig själv att vi bara ska tävla för glädje och inte prestation då Xena blir väldigt låg om jag blir prestationsinriktad.

Så vi kan säga att jag helt har släppt detta nu då jag blev klar med vårat program förra veckan då fantasin har stått stilla. Fick göra ett program med saker som hon kan göra men också lägga till två nya trick som kanske inte alls skulle fungera i Kungsör då de är väldigt svajiga hemma. Vi körde programmet första gången till musik i förrgår och dagen efter skulle vi då tävla. Inte bästa uppladdningen men ja vi skulle bara åka och göra programmet och utvärdera det för kommande tävling. Tanken på uppflytt och diplom fanns inte i huvudet utan vi skulle bara gå in och ha roligt.

På tävlingsplatsen så gjorde vi en helt annorlunda uppladdning. Tog ut henne i god tid innan start och körde några av tricksen som vi har med i programmet och bara hade roligt och berömde henne massor. Sedan fick hon vila i buren till det var tre ekipage kvar innan det var vår tur. Då gick vi runt i lokalen och bara hade trevligt och när det bara var ett ekipage kvar så gick vi in i rutan där vi fick värma upp för oss själva och busade med hennes favoritleksak. Strax innan vi fick komma in så fick hon rusa runt med den då inget ekipage var på planen. 

Ingångarna på plan var i så fint fokus båda starterna, hon var alert men inte speedad och starten gick klockrent. Allt kändes så bra, det flöt på fint och jag peppade henne hela vägen in mål och ingenstans fanns pretationstankerna att vi skulle fixa detta utan vi hade bara roligt förutom att mina ben skakade som asplöv i första starten. Det var länge sedan jag var så nervös. 

Men vilken dag det blev. Vi som bara skulle testa vårt program åkte hem med två uppflytt och en 2:a placering och en klassvinst. Alltså helt otroligt att vi vann en klass i freestyle och slog 16 ekipage jag och min faraohund. Bara älskar min lilla tjej som alltid gör sitt bästa. 

Så nu ska vi börja planera för klass III men jag ska fortsätta mantra att vi gör detta för skoj skull och varje tävling ska vara en lek.


Inga kommentarer: