lördag 29 december 2018

Rehabträning

Tyson går som sagt på rehabträning och nu har vi hemuppgifter under en månad för att se om han blir bättre och starkare. Jag tycker väl inte riktigt att det känns så tyvärr och jag vet inte riktigt varför men känslan i magen är inte så bra.

Bland annat så har han börjat släpa framtassarna så man ser att gruset far iväg när han går. På grund av det så vågar jag inte heller gå några länge promenader. Sedan känns han vinglig i bakdelen. Nu när Xena löper så försöker hon uppvakta honom hemma och om hon gör lite buffliga saker så ser man att han har svårt med balansen. Han har även svårt att hålla balansen om han kommer fort över parketgolvet i en sväng då ser man att kontakten och kraften med bakdelen inte alls är som den ska.

Men i morse har vi gjort några övningar och det är riktigt kul tycker jag. Tror inte att Tyson heller misstycker och Xena hon lägger sig ibland på madrassen för att visa att hon också vill. Övningarna som Tyson gör får Xena också göra och det är även bra för mig för jag ser verkligen vad vi har att sträva efter då Xena har allt det som Tyson behöver. Hon tycker också att visa övningar är svåra men man känner riktigt hur kraftfull och stabil hon är i kroppen.

Övningarna vi har gjort idag har vi gjort på en madrassbit. Tyson är så stor och madrassbiten lite för liten så man får vara noga med att han står bra på biten.

  • Står på madrassen med bakbenen på rätt plats under sig och putta bakdelen till höger och vänster så han får hålla balansen.
  • Står på madrassen och böja halsen till höger och vänster i olika riktningar. Den här övningen tycker Tyson är svår men nu kan han stå still utan att flytta nått ben när vi gör övningen.
  • Lyfta ett framben och att han själv håller det uppe under tex 1 minur



Inga kommentarer: