torsdag 1 november 2018

Rehabmöte

Idag har vi besökt Falu djursjukhus och deras rehabavdelning och fått träffa vår fysioteraput. 

Tyson själv tyckte det var ett märkligt ställe att vara på och gick runt och nosade på det mesta. Fysioteraputen fick reda på hans bekymmer och ville sedan se honom under gång utomhus i olika tempon. Tyson tyckte hela proceduren var märklig, vadå gå fram och tillbaka. Sedan tillbaka in för att få sig en kroppslig genomgång. Ännu märkligare då det klämdes och kändes och Tyson fick även ligga på sidan på golvet för att kolla upp hans reflexer. 

Kände mig skeptisk där när han skulle läggas på sidan men med lite godis att äta så gick det finemang och jag måste säga vilken otroligt fin kille jag har. Står blixtstilla och låter sig hanteras på så många olika sätt utan att knappt röra en min. Tror faktiskt fysiotetaputen var imponerad

Domen ja den blev så här. För mycket rörlighet i vänster framben, skiljer 1 centimeter i muskelmassa på bakbenen. Nedsatt rörlighet i halsen till höger, teraputen tycker att problemet sitter i vänster bakben. Samt att han är spänd från nacken till svansen på olika ställen. 

Vi har nu fått hemläxa till nästa vecka. Träna på rörligheten i halsen, massage för att lossa på skinnet och att träna honom att inte stå så bredbent.  Vi ska även öka på promenaderna då hon tror det blir bra gör honom. 

Så nästa vecka blir det watertreadmil och akupunktur,  undra vad han kommer att tycka om akupunkturen. 


Inga kommentarer: